De bättre valen

Att leva ett hälsosamt liv handlar inte bara om att utesluta allt som är onyttigt, enligt mig. Jag kan inte tänka mig att någon vill sluta med allt som t.ex. innehåller socker som ketchup, majonäs, hamburgaredressing osv.. Det handlar också om att göra de bättre valen och att äta det i mindre mängder. Om du står vid ketchup-hyllan och det står på en av dem "mindre salt och socker, samt utan sötningsmedel", välj då den ketchupen framför den vanliga. GLÖM INTE att kolla innehållsförteckning så den inte innehåller massa annat skit istället för socker och salt!


Jag äter inte en hamburgare utan ketchup, min tonfiskröra fungerar inte utan majonäs, jag äter det istället i mindre mängder.


18th century

Har fått bilderna ifrån en plåtning för ett tag sedan. Det var ett lite annorlunda tema denna gången och om jag får säga det själv så blev bilderna jäkligt snygga. Eran åsikt?

Fotograf: Pierre Gander // MUA: Malin Magnolia Karlsson // Modell: Jag/Avenue Modeller


Rågbröd med pumpafrön

Efter en morgonpromenad i sommarvärmen och magträning resulterade dagens frukost med detta smarriga som kommer återkomma ofta på mina mornar:


Två rågbröd med pumpafrön, dessa är Icas egna bröd och det var riktigt gott! En macka pryds med ägg och kaviar, den andra med ägg, en skivad tomat samt kryddan basilika.


Soffan, ja tack

Nu ska jag pakerna i soffan framför Celebrity Rehab med kvällsmat efter att ha varit igång hela dagen. Det ska bli fruktansvärt skönt att bara få luta sig ner och koppla av efter en dag full av träning och vardagsmotion. Jag hoppas att ni har överseende med att jag inte längre har en kamera utan måste använda min kameramobil, som inte är den bästa, tills jag kommer hem med en ny kamera i handen.

Dagens träning: Styrketräning armar och inre lårmuskler, 30 minuter spinning och s-core.
Dagens vardagsmotion: Till och från gymmet med cykel - 3,5 kilometer. Till och från Malins jobb med cykel - 3,18 kilometer.


Lägger upp en bild på mig och Milen bara för att jag saknar dig apmycket. (Plus att jag inte har en bra kamera att fota med, det suger balle!!)

Lär känna mig, del 1

Jag är otroligt klantig. Lyckas alltid göra något som gör att jag skämmer ut mig själv. Till exempel idag tappade jag min kamera i asfalten och nu har den bestämt sig för att den har gjort sitt.

Jag pratar väldigt, för, högt. Ett exempel är när jag satt på bussen med min vän, det ringde och jag trodde jag pratade lagom högt. Detta tills jag insåg att alla på bussen kollade på mig med ett flin.

Jag tycker inte om alkohol och jag dricker det inte heller.

Jag har aldrig varit full eller rökt en cigarett. Den enkla anledningen till varför är för att jag förstår inte vitsen med att röka eller dricka alkohol om man inte tycker om det. Det där med att dricka alkohol för att vara social förstår jag mig inte på.

Jag är ett stort fan av ost. Kan sitta och äta det bara rakt av med inget tillbehör, det är nog det godaste jag vet.  

Jag vet hur mitt framtida kök kommer se ut, en stor fet fondvägg med Michael Jackson på.

Äntligen!

Är det någon mer än jag som letar efter det där perfekta mellanmålet som gör magen precis så nöjd som den ska bli efter att ha ätit ett mellanmål? Well, ni behöver inte leta längre, jag har nämligen hittat det. Betyg? En stor fet tia.


Jordgubbar och banan på en bädd av keso. JA TACK,


Sommarmat

Nu när det är stekhett ute så lockar inte en lunch med varm mat. Vad är då mer perfekt än en god och nyttig sallad? Det enda du behöver är grönsaker och en huvudingridiens såsom kyckling, fisk eller räkor m.m.

Idag blev det en sallad med huvudingridiensen lax. Med paprika, gurka, isbergssallad, oliver, avokado och tomater blev det en fulländad lucnh tillsammans med laxen. Kryddorna jag använde på laxen var salt, peppar och citronpeppar.

29e juni 2011

Jag vaknade idag och humöret var på topp, för tillfället så älskar jag svensk sommar. Gick ut på altanen och det kändes som om jag var utomlands igen, det enda som fattades var frukostbuffèn och stranden några sekunder bort.

Nedan har jag rabblat upp några punkter som för ännu mer utomlands-känsla hemma hos dig.


- Gör din egna frukostbuffè. Gör äggröra, pannkakor (fullkorn) och skär upp grönsaker, det du förknippar med en frukostbuffè som du skulle fått utomlands och lägg upp din frukost på små fat på köksbordet. Passa på att bjud din familj på en riktig överraskning när de kommer ner ifrån sovrummet med en utomlands-frukost?
- Skiva upp exotiska frukter såsom ananas, melon, papaya och passionsfrukt till frukost på ett fat och ät dem med filen, mixa ihop dem till en smoothie eller ät dem som de är.
- Ät din frukost utomhus i solen.
- Spela musik som får fram känslan att ligga på en strand med havet rakt framför än.

Vad vill ni se mer av?

Efter att ha njutit av ungefär 1243 knäckemackor, haha, och medan Two and a half men visas på teven så tänkte jag passa på och fråga er en sak. Vad vill ni se mer av i min blogg? Recept, träningstips, mer om mig, musik, tävlingar inom träning och hälsa eller bilder..?


Jag hoppas nu att ni ser till att utnyttja detta tillfälle att påverka vad jag ska publicera i min blogg för att den ska bli roligare för er att läsa samt bättre.

Vardagsmotion, check

Efter att ha haft en dag bestående av mycket vardagsmotion, skratt, god mat och bra sällskap ska jag nu parkera ute på altanen med datorn framför mig. Vad som kommer spelas under största delen av kvällen är Celebrity Rehab med Dr. Drew.

Morgonpromenad, 5 km. Till och från busshållsplatsen hemma hos min vän, 2 km. Promenaden hem från spårvagnen, 1,7 km.


Dessa två knäckemackor gör mig sällskap. Den ena är med ägg och kaviar, och den andra är med isbergssallad, gurka, tomat, lite dijonsenap och ägg. Om jag känner mig själv rätt kommer det bli ett antal mackor till, hehe.


Torsk med tsatsiki

Under mitt besök ute hos mormor och morfar ute på landet så försökte jag och min mormor på en ny variant av torsk. I vanliga fall brukar det alltid bli torskgratäng här hemma i huset men denhär rätten kommer upprepas regelbundet när jag står i köket och lagar maten.

Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnssäker form smörjd i olivolja, krydda fisken med salt och peppar. Gör en deg av 25 gram smör, 3/4 vetemjöl, parmesanost, 2 msk persilja och gräslök samt 1 krm salt med hjälp av fingrarna. Strö sedan degen över torsken och häll 1 dl vitt vin i formen. Sätt in i ugnen och låt stå inne i ungefär 20-30 minuter.

Under tiden gör du din egna tsatsiki och blandar den med smulad fetaost. Efter att fisken har blivit genomstekt serverar du fisken med tsatsikin, färskpotatis och sallad.

28e juni 2011

Godmorgon! Jag som tyckte att min ide med att ni skulle skicka in era måltider var så bra, har inte fått ett enda mejl, haha. Iallafall! Begav mig ut på en morgonpromenad när jag vaknade med min hjälte i hörlurarna, det här ska ta och bli en tradition går och med nu. Det var fruktansvärt skönt att få komma ut i naturen och känna vinden i håret. Och med en äcklig träningsvärk i min rumpa och ben så får träningen bli inställd idag.


5 kilometer senare har jag ätit frukost och ska nu hoppa in i duschen för att åka iväg till Paulina med gott sällskap. Solen skiner ute så får bikinin åka med, har ännu inte badat i Sverige i år så känner att det är dags! Får se till att köpa med mig jordgubbar också, då blir det sommarkänslor på högsta nivå.

Work that ass


Med start idag: Skicka in din/dina måltider!

Jag är ju som sagt ett stort fan av mat och för tillfället så har jag absolut ingen aning om vad ni äter! Vad äter ni till frukost, lunch, mellanmål eller middag? (Vill be om ursäkt för att jag blandar "du" och "ni" hela tiden i mina texter. Ska försöka bestämma mig vilken jag ska använda mig av, haha) Det skulle vara väldigt roligt att få se vad du äter för sorts mat. Så från och med idag så kommer jag lägga upp tre måltider varje lördag som ni, mina läsare har skickat in. Frukost, lunch, mellanmål eller middag. Såklart kommer alla som skickar in sin måltid komma med i bloggen, det behöver ni inte oroa er för :D

Om du har blogg så blir du länkad i inlägget men det går alldeles utmärkt även om du inte har en blogg. Ta ett kort på din valda måltid imorgon eller ikväll, bifoga bilden i ett mejl, eller skicka länken om du har lagt upp det i din blogg, och skriv i mejlet vad det är för något och gärna ditt namn, om du vill. Har du redan ett kort på din måltid sen några dagar tillbaka eller igår? Skicka in den då redan idag! Min mejl-adress är [email protected]


Nyfiken som en gris håller jag tummen att en massa mejl ramlar in redan ikväll. Jag tror att det krävs inspiration ifrån flera håll om man vill leva ett hälsosamt liv, inte bara från en person. På så sätt får man stor variation i sin kost och tröttnar inte lika som om man bara hade några maträtter som man vet gynnar ens kropp. Förhoppningsvis så kommer även jag få inspiration genom detta!

Hoppas att ni också tycker att detta är en rolig och inspirerande idè! Det enda som krävs nu är att ni skickar in era måltider så är vi igång!


Viktigt: vardagsmotion

Vardagsmotionen spelar en stor del i ditt och mitt hälsosamma liv. Det du kanske inte tänker på är att en cykeltur eller promenad istället för bilen eller bussen till t.ex. jobbet eller mataffären kan och kommer göra stor skillnad när det kommer till din kondition, kroppsform och kroppsbyggnad. Du får inte vilja se resultat direkt när det kommer till de här delarna för då kommer du ge upp direkt med din träning, det krävs tålamod innan resultaten syns. Man måste ge sin kropp lite tid om man vill göra det hälsosamt istället för att göra det snabbt och ohälsosamt.

Tänkte avsluta inlägget med en fråga till dig. Tar du spårvagnen, bussen eller cykeln till t.ex. din närmsta matbutik istället för att använda dina fantastiska ben som kan ta dig vart du vill och när du vill?


Från och med idag hoppas jag att du försöker använda dina ben så mycket som möjligt, och om du har en cykel stående i garaget som du aldrig använder. Detta är gratis vardagsmotion som du, jag och alla borde utnyttja så ofta vi kan. Är du med mig?


27e juni 2011

Okej, när ni har tagit en paus ifrån träningen och beger er ut på en joggingtur, förbered er på flås, smärta och kanske illamående. Jag satte klockan på halv åtta imorse, vaknade och var trött som ett as och var SÅHÄR nära på att bara somna om och skita i allting. MEN, jag begav mig ut och 40 minuter senare kom jag hem och la mig i soffan med andan i halsen. I feel good!


Vad som väntar nu är en körlektion och sedan sticker jag in till stan för att möta upp fina tjejor. Har ännu inte lyft mitt arsle ifrån soffan och tagit mig till duschen så det är det jag ska göra nu. Jag hoppas att du njuter av denna måndag som aldrig förr, för om du tänker efter, när var det senast du njöt av en vanlig dag som måndag?


Träningsschema

Jag har kommit på att om jag gör ett träningsschema så följer jag det efter punkt och pricka, det gör jag däremot inte om jag inte bokar in någon träning. Så därför, från och med nu, ska jag göra ett träningsschema för varje vecka!

Måndag: Joggingtur på morgonen, styrketräning med egen kroppsvikt utomhus. Ska ta bilder på de övningar jag gör och lägga upp dem i här i bloggen!
Tisdag: Träning i gymmet eller joggingtur.
Onsdag: Träning i gymmet. Styrketräning, spinning och s-core.
Torsdag: Handbollsträning, joggingtur eller träning i gymmet.
Fredag: Morgonpromenad, Bodypump?
Lördag: Vilodag.
Söndag: Träningen beror helt på fredag.




Med detta träningsschema följer också min favorits grymma låt Morphine som ger mig en spark i baken!


Drick vatten


Ha alltid en vattenflaska med i väskan, vart du än går. Jag tror att det är många som glömmer av att dricker vatten och dricker kaffe osv. istället. Vet du till exempel att du ska få i dig ungefär 1 1/2 liter vatten per dag? Såklart räknas all vätska som du får i dig genom din kost men det krävs ändå att du dricker vatten regelbundet under dagen. Med kravet att du dricker vatten under dagen så är det ett plus om grönsaker, bär och frukt förekommer ofta i din kost så är jag ganska så säker på att du får i dig rätt mängd med vatten per dag.

Barndomsvänner

img_6144 (MMS)

Jag sitter just nu i bilen påväg hem från landet och ska snart träffa Malin och Tove i stan. Man kan ju inte klaga på vädret precis, perfekt stanväder för uteservering och en massa tjöt! :D


Ingen är perfekt

Ibland ger man sig själv utmaningar som man väljer att bryta, och man blir sedan otroligt frustrerad på sig själv efter för att man har brytit den. Jag bestämde mig för att lägga undan onyttigheterna för ett tag men har ätit det denna helgen, jag bestämde mig igårkväll för att gå ut och springa nu på morgonen men känner att orken inte räcker till. Just nu så är jag irriterad på mig själv, tänk att det ska vara så svårt. Och tänk hur lätt man kan bli irriterad på sig själv. Jag menar, ingen människa är perfekt. Det finns ingen som aldrig misslyckas, jag tror att man behöver misslyckas för att lyckas i livet.

Det enda jag kan göra är att sätta ett leende på läpparna, lyssna på min hjälte och försöka styra upp mitt liv. Ta tag i min träning denna veckan som kommer, kost och återvända till min vanliga vardag. Det går inte på något annat sätt. Det finns inga genvägar i livet, även om man så gärna vill tro det.

All by my self

En av mina favorit-platser här på landet är uppe bland bergen alldeles ensam. Ingen runtomkring, bara jag. Speciellt den här dagen har jag behövt tänka, tänka på livet, tänka på mitt liv. Hur snabbt det kan gå innan ens liv är förändrat för alltid, hur ett enda beslut kan förändra ens liv som aldrig förr, hur en händelse förändrade mitt liv föralltid. Ni vet precis vilken händelse jag pratar om, för den hände nämligen för exakt två år sedan idag.

Saknaden och smärtan är fortfarande lika stor. Ordspråket Tiden läker dina sår har jag lärt mig att det bara är struntprat. Tiden kan inte läka dina sår, utan det är du som behöver ta tag i det och läka dina egna sår.

Spara sallad

När de andra i familjen skulle äta korv med bröd till lunch bestämde jag och Tove oss för att göra äta upp resterna ifrån potatis- och salladen som blev över sen igår. Allt vi gjorde var att lägga i lite kalkon och vi hade en fulländad lunch på några sekunder.

Ännu en anledning till varför du inte ska slänga sallad, lunchen går att göra på ett klick dagen efter. När de andra väljer skräpmat kan du istället få i dig en god och nyttig sallad fullproppad med vitaminer och antioxidanter.

25e juni 2011

Idag är det två år sedan du dog, det är sjukt hur snabbt tiden har gått. Tänker starta denna dagen med att bjuda er på världens bästa låt som slår mig med häpnad.



Denna dagen efter Midsommarafton hoppas jag ni äter upp resterna från maten och ger er ut på en långpromenad med era nära och kära.

Ny tradition

Jag satt och kollade på The Dangerous tour på DVD hela vägen hit, en bilresa har aldrig varit så bra innan. Varför har jag inte tänkt på detta innan?! This is it la jag med i väskan också så jag har underhållning påväg hem. Min lillebror säger att han inte gillar MJ men konstant såg jag honon snegla på min datorskärm och jag hör honom ibland sjunga på hans låtar, någon som gillar MJ i smyg kanske? ;)

Jag bjuder er på ett av världens bästa uppträdanden här nedanför, lyssna på hela uppträdandet innan ni dömer, tack.


På språng..!


Jag tänkte bara tipsa er om ett gott och nyttigt som ni kan köpa i butik med bara frukt som ingridiens. Den är inte särskilt billig men om man bara köper den någon enstaka gång då man är på språng och kommer på att mellanmålet inte ligger i väskan så är denna smoothien superbra. Jag testade smaken av banan, ananas och kokos som jag blev förälskad i. Det finns även två andra smaker som jag nog provar inom kort, om pengarna tillåter!

Har ni provat någon av dessa smoothies? Eller har ni andra tips på smoothies som man kan köpa i butik med bara frukt som ingridiens? :D

24e juni 2011

Skepp och hoj! Glad Midsommar för sjutton! Det blåser som in i bomben här ute, vi brukar alltid spendera midsommar på bryggan men den traditionen slängs nog i soptunnan idag.

Denna midsommarafton ska jag spendera med min familj och min väns familj, ska bli riktigt mysigt att få äta god mat och bara umgås. Det bästa med julafton, påskafton och midsommarafton är all mat tycker jag, hehe. Håller ni med mig? :D

Till sist önskar jag er en Glad Midsommarafton!


För oss fiskälskare

Jag blev överväldigad när jag såg att vi hade fisk i frysen som bara väntade på att bli uppäten. Tog tillfället i akt och testade en ny variant av hälleflundra i ugnen som blev en succè.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg valfri fisk i en ugnsform smörjd med olivolja och börja sedan skära fetaost, soltorkade tomater, svarta oliver och paprika i små bitar. Blanda och lägg ingridienserna ovanpå fisken och sätt in det i ugnen och låt fisken genomstekas i ugnen i ungefär 30 minuter. Servera på en bädd av råris och tillsätt lite färg genom att lägga en avokado bredvid... ENJOY!


Ensamdag

Det har varit en riktigt skön torsdag, jag har varit för mig själv i princip hela dagen och njutit så gott det går. Den enda gången jag vistades utanför huset var när jag gick en långpromenad, har kommit in i en period bestående av många promenader, och när jag hoppade hopprep.

Eftersom jag inte ladda upp bilder och tydligen är det så för många andra också, bjussar jag på min hjältes underbara musik och dans. Bara luta er bak, slut ögonen och njut.


Ha tålamod

Jag vet inte vad som är felet men det går inte att ladda upp bilder, bloggar så fort det funkar igen!

23e juni 2011




Filmen igår var awesome! Unknown är en film ni måste se tycker jag, man satt som fastklistrad. Precis så det ska vara när man kollar på bio eller film.

Denna torsdagen ska inte jag göra någonting. Jag har varit omringad av personer konstant i fem dagar nu och jag är helt desperat efter ensamtid. Jag kanske beger mig ut på en promenad, men idag har jag bestämt mig för att vara en soffpotatis. Det ska bli förjävla skönt om jag ska vara ärlig. Era planer för idag?

Bio

Nu sticker vi iväg på bio, Unknown är det som visas på bioduken ikväll! Hoppas att ni lyxar till det med gottigheter, glöm bara inte att nyckelordet är nyttigt. Puss på er!! :D


Snygga tjejor, hehe...


Färg för sjutton

För att göra det lättare för dig att laga och äta nyttig mat, tänk färger. Tänk färgglada färger såsom grönt, gult, rött och orange! På detta sätt blir din mat mycket nyttigare och blir inte heller lika tråkig att servera.


Lax pepprad med salt, peppar, citronpeppar, citronsaft och dill i ugnen tillsammans med en översvämning av den färgglada grönsaken broccoli och av den färgstarka grönsaken paprika. Detta tillsammans med råris kommer bli en succè hemma hos dig, samtidigt som det är så nyttigt och gott som det kan bli. Och jag kan ju inte påstå att svårighetsgraden är särskilt hög.

Dina egna, köttbullar

Med mitt mål att få dig att undvika frysta köttbullar tänkte jag att det kanske skulle vara smart att ge er ett smarrigt recept på egengjorda köttbullar med sting som du inte lätt kommer glömma smaken av.

Blanda först ströbröd, salt, peppar och chilipulver. Tillsätt sedan mjölk och låt det stå i 10 minuter orört. När tiden har gått tillsätter du nötfärsen, blandar, tillsätter lite mjölk till, om det behövs, och häller i lite potatismjöl för att köttbullarna ska hålla ihop längre. Stek dem och njut av dina egna delikatess-köttbullar!

22a juni 2011

Nu lämnar jag landet, mormor och morfar och beger mig hem mot Göteborg. Jag har njutit så in i norden av tiden här ute men det ska bli skönt att komma hem en kort vistelse, få mellanlanda och ge mig själv lite egentid.

Innan du lämnar min blogg vill jag att du lägger ner lite tid på bilden och texten nedan, YTTERST VIKTIGT. 

Jag hoppas att du inte har glömt våran deal? Om du har, banka in det i skallen och börja lyfträtt sätt. Var rädd om din rygg och undvik negativa konsekvenser i äldre ålder! Vet du inte hur man gör? Klicka här för att inviga en ny vana.

Matupplevelse

Hej hopp! Det är sista kvällen jag spenderar här ute på landet och ikväll vankas det restaurangbesök! Kanske är du sugen på tips hur man kan äta så nyttig mat som möjligt när du går ut? Let me know!

Med en förväntansfull matupplevelse framför mig önskar jag er en awesome kväll, vad ni än hittar på. Ciao!

Ny variant, välkommen

Om det är någon mer än jag som är trött på den vanliga salladen som vanligtvis består av, i mitt fall, isbergssallad, gurka, tomat, paprika och ibland fetaost, så kan ni lägga i en clementin skärd i bitar för att få en lite annorlunda och uppfriskande smak.

Vad tycker ni om detta tips, något användbart?

Vad kan du göra med frukt?

Jag har ju som sagt bestämt mig för att lägga det onyttiga åt sidan ett tag nu, många av er undrar nog vad man kan ha som snacks framför filmen. Tänkte ge lite tips vad du kan göra med frukt!  

                                  
Frukt, det finns så mycket du kan göra med frukt samt är det väldigt bra för hyn då den innehåller en massa antioxidanter som skyddar huden! 

Uno: Lägg den frukt du vill ovanför en klick av kesella, häll lite linfrön och toppa med kokosflingor.
Dos: Lyxa till det lite och doppa t.ex. ananas, banan och jordgubbar i smält mörk choklad.  
Tres: Lägg en massa frukt på ett fat med brieost, mögelost, de ostar du gillar, samt kex eller nyttigt bröd. Ett hett tips är finn crisp som är ett rågbröd.
Akta dig för t.ex.  kex då dem innehåller massvis med socker och andra ingridienser som inte är särskilt bra för din kropp. 


21a juni 2011

Godmorgon solstrålar! Antar att ni vill veta vad överraskningen är för något? Det är nämligen så att jag är Veckans blogg på blogg.se(s) Mat & dryck-sida. Blev väldigt överraskad och dunderglad när jag fick en kommentar ifrån redaktören och frågade om det var någonting jag ville. Hoppas nu att fler läsare hittar hit och gillar det de ser, det här är så kul ska ni veta! :D

Klicka här för att se min blogg på hemsidan, tycker det är ganska så ballt, eller vad säger ni?


Tack,

Att du, en människa med en väldigt ovanlig talang, har en sådan stor plats i mitt hjärta är nog ganska ovanligt. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan din musik, vart jag skulle få min motivation, kraft, gott humör och energi ifrån. Ärligt talat, jag vet faktiskt inte. Din musik har gjort så att jag har tagit mig igenom de svåraste utmaningarna jag har utsätts för och som också har gjort så att jag inte har gått under. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig för detta, hur ska jag någonsin kunna återgälda dig?

Min tanke är att jag ska hedra dig här i min blogg, lyfta fram vilken fantastisk människa och artist du var och sedan föra vidare din musik till mina barn. Dock vet jag inte om det räcker för du har gjort så otroligt mycket för mig i mitt liv och påverkat mig som ingen annan.

Det här var min dröm, min största dröm. Stå längst fram och ta del av en händelse som jag aldrig i hela mitt liv skulle glömma. Titta på det här uppträdandet, det är så sjukt förjävla bra. Förlåt om jag svär, men orden blir inte starka nog annars.

JA, TACK!

Även fast man har bestämt sig för att inte äta sötsaker kan man ändå lyxa till det på flera olika sätt. Testade en lite annorlunda och fetare variant på en smaskig och nyttig fruktsallad fullproppad med C-vitamin och antioxidanter lördag kväll.

En skivad banan, några färska jordgubbar och en halv kiwi la jag på en liten bädd av vispgrädde. Gör mig en tjänst och skippa sockret på jordgubbarna om ni brukar ha det, de smakar lika gott utan.

En lättare variant: Ersätt vispgrädden med kesella eller mjölk.

Del 3: You ask, I answer

Vad har du för planer i sommar?

I sommar ska jag bara ta det lugnt. Förhoppningsvis får jag ett sommarjobb och några plåtningar. Jag ska även träna, umgås med mina vänner, festa, sola, bada, vara på landet och leva livet helt enkelt!

Vad ska du göra nu efter gymnasiet?

Jag slutar inte förens om ett år men då ska jag börja plugga till våren förhoppningsvis till dietist om inte min modellkarriär kickar igång snart, det har jag ingen aning om den gör eller kommer göra.

Om du ska börja plugga, vart och vilken linje?

Jag ska läsa Dietistprogrammet i Uppsala hoppas jag nästa år till våren. Annars blir det Umeå eller Göteborg om jag inte kommer in, men jag hoppas jag kommer in!

Favoritland/stad?

Mitt favoritland måste nog vara Thailand. Ett underbart vackert land fullt av sevärdheter, vackra stränder, sol och bad, jävligt billig shopping, god mat och härliga personer!

Min favorit stad är Stockholm, ja jag vet, det ligger i Sverige men för tillfället är det de. När jag väl åker till New York så kommer det nog ändras, haha, men för tillfället är det Stockholm! Jag har min bästa vän där borta som jag mer än gärna skulle vilja träffa varje dag.

Vad tycker du om att göra förutom att träna och äta? Hehe..

Haha det finns massvis! Vara på landet, umgås med vänner, plåtas, gå på bio, grillkvällar vid havet! :D


20e juni 2011

Det blir väldigt annorlunda dagar när jag spenderar dem med mormor och morfar. Tidiga mornar, gemensam frukost, annorlunda kost, inget teve-tittande, mycket promenader tillsammans och en massa spelande. Men jag gillar det om jag ska vara ärlig, det är avslappnande och stressad är jag inte för tusen här borta.

Som avslut skulle jag bara vilja säga att en överraskning kommer komma upp idag, har ingen aning när och jag tänker hålla det inom mig vart överraskningen kommer komma upp. Men en sak kan jag säga, jag förjävla glad och tycker det är faktiskt ganska så ballt.

1 mil, check

Jag fick myror i brallan och bestömde mig för att gå ut på en långpromenad. Tanken på att bara gå runt helt ensam lockade inte så jag tog och ringde min vän, tanken var att vi inte skulle prata länge men tiden rann iväg. Jag gick 6 kilometer och vi pratade i en timma, snacka om att vi ses för sällan haha. Totalt har jag promenerat över 1 mil idag, känns om jag ska vara helt ärlig, sjukt bra.


Tips: Det finns alltid ursäkter till att inte göra någonting men när det gäller promenader som är så underskattat, försök att ignorera dem. Om tanken att gå ut ensam inte lockar, om dina vänner inte finns i närheten, ta och slå dem en pling och ta igen förlorad tid i telefonen.
Du kan alltid hitta på ursäkter att faktiskt gå ut på den där promenaden, joggingturen eller cykelturen.

Bli av med sötsuget

Ni vet hur det är när sötsuget kommer smygandes och man vill bara stoppa i sig det första och bästa man ser? Jag hatar detta sötsuget som kommer ibland, men alltid när jag är hungrig, och när det väl kommer så stoppar jag in ett tuggumi i munnen när jag känner att jag inte kan stå emot och sötsuget försvinner med detsamma. Ett hett tips som jag vill dela med mig av till er, det är ju trots allt de första minuterna som är värst.


Är detta något ni har testat? Isåfall, fungerar det för er och vad har ni för tips för att få bort sötsuget?

Skrota vågen!

Jag är så trött på att man alltid ska väga sig, det är vågen och siffrorna som har betydelse. Siffrorna visar absolut ingenting av din kropp, hur mycket muskelmassa eller fett du har. Det kan vara så att du har gått ner i muskelmassa och du ser på vågen att du har gått ner några kilo. Är detta positivt? Svar nej. Det kan vara så att du har gått ner några kilon men det syns inte på din kropp och det är helt normalt! Vad kan detta åstadkomma? Det kan bli så att det går för långt och du vill gå ner i vikt mer och mer för att du inte ser någon skillnad.

Det kan vara så att du har skaffat dig mer muskler vilket är fruktansvärt positivt och vet ni hur detta kommer visa sig på vågen? Antingen så är det samma siffra eller så har du gått upp i vikt. Muskler väger nämligen mer än fett. Och nu med denna tanken att man alltid ska gå ner när man väljer att bli mer hälsosam och skaffa sig en snyggare kropp, då kommer du inte gilla det. Du kommer bli besatt av dessa siffror och inte förstå varför du inte har gått ner i vikt.

När du istället kan mäta dig, när du istället kan kolla på dig själv i spegeln och se att du har fått en tightare kropp och mer muskler och när du istället kan bli stolt över dig själv. Bli stolt över vilken tjänst du har gjort din kropp som är mer fit och hälsosam än någonsin.

Strunta i vågen för den visar ändå ingenting. Den visar siffror, och vad visar siffror när det kommer till din hälsa? Ingenting! Lägg istället fram måttbandet och börja mät dig, kolla dig själv i spegeln och se förvandligen med egna ögon, låt inte vågen göra det åt dig. 

Välkomna nu istället måttband, spegeln och dina egna ögon.



Jag är stolt över min kropp. Jag har höfter, bröst och jag har rumpa! Har aldrig låtit vågen styra över min kropp och kommer inte göra det heller.


19e juni 2011

Godmorgon mina fina! Jag är fortfarande bosatt ute på landet och jag bara njuter av tiden. Jag har inte kollat på teve en enda gång, anledningen är nog för att de har bara ettan här haha, och vi fördriver tiden med att spela spel och gå ut på promenader. Det känns som om jag låter som en riktig gamling men jag behöver omväxling ifrån storstaden Göteborg och min vanliga vardag.


Hoppas ni har det riktigt bra där hemma och njuter av erat sommarlov bestående av motion, vänner, god mat, sol, bad, utgångar och en massa roligheter. Stämmer det?


Mormors kyckling

Blev nyss bjuden på mormors delikatess-kyckling och tänkte dela med mig av receptet här nedan. En oerhört god kycklingrätt som man njuter av på högsta nivå och är väldigt enkel att göra.
Sätt ugnen på 225 grader, börja med att dela kycklingfileèrna på mitten. Sedan skär du ett litet snitt i mitten för att lägga in en fyllning bestående av en liten klick av cantadou-ost med smaken vitlök-basilika. Pensla på med soja, peppar, salt och lite curry. Sätt in kycklingen i ugnen och efter 15 minuter tar du ut dem för att strö över en hönsbuljong samt ungefär en dl grädde. Låt kycklingen vara inne i ugnen igen tills den är genomstekt, ungefär 15-20 minuter.

Servera med ris/råris och de grönsaker du tycker passar till. Blandningen ärtor och tomater passade väldigt bra. Har bara ett ord kvar, NJUT!



Fredagsmys


Lite av det jag dukade upp igår som fredagsmys. Allt som allt blev det kallrökt lax, avokado, tomater, brieost, mesost, vanlig ost, cantadouost, skinka, gurka, paprika och korv. Att ha detta som pålägg till knäckemackor, finn crisp och mjukt bröd blev en riktig succè. Jag vet inte hur många rundor jag gick men många blev det och jag njöt av varenda bit som jag tog.

Hett tips på nypmigsågod macka: Lägg kallrökt lax, avokado och tomat på ett rågbröd och häll lite citronsaft över. Godare än godis? Mhm!

Något som ni kan tänka er att ha som fredagsmys istället för sötsaker?

Del 2: You ask, I answer

Varför vill du arbeta som modell?

Därför att jag älskar att stå framför kameran helt enkelt. Tycker det är fruktansvärt kul, men ni skulle sett mig för ungefär 2-3 år sedan. Jag gömde mig så fort kameran kom fram, haha. Men alla ändras! Ellerhur? 

Hur kom du med i en agentur?

Jag sökte själv och på så sätt blev jag antagen. Ren lycka på hög nivå! 
 

Hur lång är du och vad väger du?

Sist jag mätte mig var jag 1,73. Min vikt är jag inte så insatt i, men jag kanske ligger på 55-56 kilo. Bryr mig inte om vikten överhuvudtaget, det är ändå bara siffror som inte visar någonting egentligen. 

Dröm framtid/jobb?

Oh, jag har två drömmar. I min största dröm är jag bosatt i New York i USA med en lägenhet mitt i centrum och bor med min pojkvän. Jag jobbar som modell, har plåtningar och modevisningar konstant och får resa jorden runt med mina modelljobb. På fritiden umgås jag med mina vänner, festar, tränar och lever livet helt enkelt. 

I min andra dröm då? Jo, då jobbar jag som dietist och personlig tränare. Driver mitt egna företag, jag har en idè just nu som jag bollar på men väljer att hålla den utanför bloggen, föreläser om hälsa och träning på olika skolor t.ex. och jag bor i en lägenhet i Stockholm mitt i centrum tillsammans med min pojkvän. Jag reser runt i världen, umgås med mina vänner, festar, tränar och samma här, lever livet.

Hur mycket har du tänkt att satsa på modellandet efter studenten? Med tanke på att du verkar vara inne på det här med kost och träning?

Bra fråga! Som sagt så är modellyrket en väldigt tuff bransch och antingen skaffar man sig en karriär eller så blir det ingenting, det är helt enkelt antingen eller. Men jag vill lyckas inom modellyrket och jag ska försöka så gott det går, men om jag inte får åka utomlands nästa sommar så kommer jag inte lyckas. Det vet jag, och då är det dags för mig att skaffa mig en utbildning som jag kan försörja mig på. Det kommer jag få göra även om jag lyckas inom modellyrket för man vet aldrig vad som händer. 

Eftersom jag redan vet jag vad vill utbilda mig till så känner jag mig lugn, jag tar allting som det kommer och om det inte blir något med min modellkarriär så har jag iallafall försökt och kan inte bli sur på mig själv om 30 år för att jag inte gav det en chans.

Morgonen efter;

Släng aldrig grönsaker för du kan använda dem morgonen efter. Efter tacosen igår blev det över och jag bestämde mig imorse för att göra en maffig omelett till frukost. Gör en omelett enligt grundrecept, lägg alla de grönsaker du har över i en burk och blanda med lite gräddfil. Jag lyxa till det och la även i skinka och salami. Lägg sedan blandningen på omeletten och vik, toppa sedan med färsk eller fryst dill.


Släng nu aldrig grönsaker, du kan alltid göra en dundergod omelett morgonen efter som du njuter av på högsta nivå.


17e juni 2011

Nu lämnar jag Göteborg för några dagar, har tidsinställt ett inlägg per dag till er och om ni kikar in lite senare idag så kommer det även komma upp ett. Ska bli så skönt att få komma bort och spendera några dagar med min mormor och morfar, komma bort ifrån Göteborg.

Får se hur det blir med bloggandet, men lite blir det nog. Pusspusspuss! :D


Ensamvarg

Uppdrag: Missbruk visas just nu på teven och i pauserna hörs min favorit i högtalarna, bra kväll eller vad? Ska fortsätta njuta av denna fredagskväll ensam med familjen högst upp i huset och bara njuta, ja jag är en ensamvarg och en jävligt stolt sådan. Vad gör ni ikväll?


Jag kan inte hjälpa det, men jag blir häpen varje gång jag kollar på min hjältes musikvideor. Så kraftfulla, genialiska och i världsklass.

Tacos, mums

Maträtten tacos är en av de nyttigaste maträtterna som vi kan äta då hälften av din mat är grönsaker, förhoppningsvis? Men, det finns ju alltid bovar i varje maträtt, som te.x dressingen i sallader, och enligt mig så är boven i tacos brödet. Det kanske inte är boven enligt dig men enligt mig. Så vad kan du göra för att göra tacos nyttigare? Nämligen att skippa brödet, lätt som en plätt! Och vet ni vad? Fortfarande lika gott :D


Såhär äter jag min tacos. Lägger lite på taco-chipsen och sedan är det bara att njuta! Såklart blir inte varje tugga såhär men de flesta, och attans vad gott det är! Hur äter ni tacos?


In till stan

Nu sticker jag in till stan för att möta upp Milen! Vi ska sedan hem till mig så hon får rensa ur min garderob, haha, och så ska vi laga tacos till middag! Ikväll kommer det också komma upp ett tips på hur ni kan göra eran tacos middag nyttigare, vad sägs om det? ;)


Jag och Milen i fredags.


16e juni 2011

Mooorning! Allt bra med er?

Här är allt prima. Vaknade upp lite innan tio vilket gör att jag inte kan somna om, fråga mig inte varför för jag har ingen aning om jag ska vara ärlig. Sitter och funderar på vad jag ska äta till frukost idag, vad kan man göra med en banan? Eh.. Jag vet svaret! A-fil med rågfras, banan, linfrön och russin! Ni anar inte hur det gott det är, lägg till ett ägg på sidan med kaviar så blir er frukost top notch! :D


Jag just nu


Gör de bra valen

Du kan göra så många val i livet. Så många val som din kropp kommer tacka dig för i framtiden. Du kan gå ut varje helg och komma hem med en bakfylla som väntar, eller så kan du gå ut varje helg och minska ditt intag med alkoholen eller skippa den helt. Du kan välja att slappa i soffan varje dag framför teven, eller så kan du gå ut på en promenad med en vän eller ensam eller så kan du gå ut och ta en joggingtur. Du kan välja salladen, eller så går du till Mc Donald`s eller Burger King och få i dig en massa farliga mättade fetter som kan ge dig problem med hjärtat m.m. Du kan välja att röka eller snusa, eller så är du stark och tackar nej.


Själv väljer jag bort alkoholen, har aldrig rökt eller snusat i hela mitt liv och kommer aldrig testa heller, festar inte som en galning, jag tar tiden som den kommer. Vet att jag har hela mitt liv framför mig som kommer vara fullbokad av festande. Jag tar hand om min kropp, umgås med mina vänner och ger mig själv väldigt mycket ensamtid då jag sitter hemma och lyssnar på min hjälte för att jag behöver det.

Vilka val gör ni? Nu säger jag inte att det aldrig blir undantag, att man aldrig kommer att välja donken framför salladen, det är klart man kommer! Men det jag försöker säga är att försök välja det bästa så ofta du kan. Ingen är perfekt. Berätta nu, jag är ytterst nyfiken! :D

Update: En läsare bad mig att länka till inlägget där jag skrev om min godisregel, klicka här för att komma till inlägget!


Kesokaka

Idag testade jag på för första gången att göra en kesokaka, resultatet blev faktiskt bra. Ett perfekt mellanmål enligt mig.


Blanda keso med ett ägg och en äggvita, lägg i lite citronskal, citronsaft och kanel. Lägg detta i en ugnssäker form och låt den stå inne i 200 grader i ungefär 30 minuter. Blanda sedan lite a-fil med naturell kesella och tinade hallon och blåbär.

Har vi en deal?

Det är en sak jag vill att ni ska lova mig. En sak som de flesta gör som är en otroligt stor och negativ påfrestning på era ryggar, nämligen att böja er ner såhär när ni ska lyfta upp något.


Även när det gäller något som att lyfta en sko, vattenflaska eller bänk så kan denna handling ge konsekvenser som ryggskott, diskbråck och ryggsvaghet.


Det ska istället se ut såhär. Böj på benen och håll ryggen rak. Genom att alltid göra detta så förebygger du ryggproblem, varför det är så viktigt är för att det är din rygg som håller upp hela din kropp.

Jag hoppas att alla ni som läser min blogg gör som man ska göra, om inte, BÖRJA redan idag! Deal?

Glädjeskutt

Jag har precis ätit lunch efter att ha tränat med min vän Tove. Efter träningen var vi helt slut och när en cykeltur hem väntade bestämd vi oss föra att chilla lite på gymmet vilket resulterade med att vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, mys.

Anyway, helskotta vad underbart jag mår just nu!! Ska snart gå och ta en lååång dusch, eller kanske ett bad? Hmm.. Det blir nog det istället! Senare idag ska jag inte göra någonting, hur skönt är inte det? Precis sådana här dagar jag behöver ibland. Bara vara.


Återigen var jag tvungen att sätta kameran på självutlösaren och utföra ett glädjehopp.

Välj vad du vill

Eftersom en smoothie är så himla lätt att göra är det ett tips jag ger till er att dricka till frukost tillsammans med något annat. Man kan i princip stoppa i alla sorts frukter och bär du har hemma, tillsammans med naturell yougurt/fil och smaken blir helt fantastiskt.


Idag blev det en blandning mellan banan, kiwi, hallon, blåbär och naturell yougurt tillsammans med ett ägg och a-fil med naturell musli, linfrön och russin. Såklart blev det ett stort glas citronvatten till också.

Kvällspromenad

Jag begav mig ut på en promenad med min bästa vän i telefon och höll på att blåsa bort, attans vad det blåser ute! Ni har väl inte glömt bort Runkeeper tävlingen? Det här är ställningen för tillfället, ligger faktiskt tvåa och då har han inte räknat med min promenad ikväll. Känns riktigt bra!

För att avsluta denna tisdagen bjuder jag på denna underbara bild på Heidi Klum. Hennes leende är helt otroligt, skulle göra vad som helst för att kunna le sådär och blända alla som går förbi.


Del 1: You ask, I answer

Vad är din absoluta favorit- frukost, lunch och middag?

Oh, det här kommer bli svårt att svara på, haha. Men min favorit frukost är omelett med keso, tomater, avokado och fetaost. Lunchen är liite svårare... Det måste nog bli kycklingsallad med grov bulgur och en massaaaa grönsaker, kycklingen är antagligen kryddad med curry om den ska vara top notch. Favorit middag, hmm.. Oxfilè med potatisgratäng, någon god sås och en sallad.

Hur kom du på att du ville jobba som dietist?

Om jag ska vara ärlig så kom det bara en dag då jag stod och lagade mat. Jag själv insåg att något utav det bästa jag vet är att laga och äta nyttig mat och vilket jobb passar inte bättre då än dietist? Personlig tränare vill jag även utbilda mig till efter jag har utbildat mig till dietist!

Vad fick dig att bli så intresserad av att leva hälsosamt?

Det var när jag insåg hur mycket jag hade misshandlat min kropp under många år med en massa skräpmat, godis, läsk, kakor, chips och glass nästan varje dag. Okejdå, godis åt jag varje dag. Jag märkte att jag inte alls mådde så bra som jag kunde må. På grund av de här anledningarna blev jag intresserad av att leva hälsosamt.


Vad väljer du? Nyttigt eller onyttigt?

Göteborgs bästa cafè

Hello dudes! Efter träningen åkte jag för att träffa mina vänner, det blev en god och sen lunch på typ, eller inte typ utan det bästa cafèt i Göteborg, Mums. Som vanligt blev det mycket prat, eftersom vi inte ses så ofta tar man igen tiden väldigt väl när man väl träffas.

Iallafall, nu ska jag snart ställa mig i köket och göra middag, det blir korv stroganoff med råris och sallad idag :D Svarar på frågor i frågestuden angående kost/hälsa/träning ikväll!


Valde att mixa min egna sallad och jag tror inte ni förstår hur GOTT det var?!


Frida och Mikaela!


Jag själv!


Smoothie in a bottle


Idag och alla andra dagar kommer jag göra mellanmål hemma som jag tar med mig om jag ska ut på stan eller någon annanstans. Igårkväll ställde jag mig och gjorde en smoothie som jag hällde i en flaska, hur gott som helst och billigt! Ett användbart tips enligt er?

14e juni 2011

Godmorgon på er! Jag vaknade upp med känslan i magen att denna tisdagen kommer bli dunderbra. Jag ska på make-up konstulting, träna och sedan träffa vänner. Efter att ha fått i mig en stor och nyttig frukost ska jag döda lite tid i soffan framför teven innan jag beger mig mot bussen och åker in till stan, jag ska lära mig att sminka mig!

Vad är era planer för idag?


En bild ifrån i fredags.


You give me butterflies

Efter att ha varit nästan helt slut hela dagen lång ska jag nu sätta på min favorits musik och bara njuta av denna måndagskväll. Det ska bli så fruktansvärt skönt att jag veta att jag inte behöver sätta klockan på tre inatt, utan att jag får sova ut.
 


Perfekt avslut på denna måndagskvällen, min hjälte.


Sommarlovet har nu börjat

Efter att ha testat på att vara tidningsbud inatt kände jag direkt att detta var inte min grej. Att kliva upp mitt i natten, sätta mitt lokalsinne på prov samt att inte kunna njuta fullt ut av mitt sommarlov kändes inte så lockande. Så jag har nu tackat nej.



Med detta beslut känner jag att mitt sommarlov har börjat och jag var tvungen att gå ut och ta ett glädjehopp. Visst, det innebär att det kommer bli snålt med pengarna men i fortsättningen så ska jag försöka att alltid äta hemma eller att ta med mig mat hemifrån. Fast hoppet om ett sommarjobb ger jag inte upp, sitter just nu och letar jobb på Arbetsförmedlingen. Har ni sommarjobb och isåfall vart?

Stammis


Havregrynsgröt med hallon, blåbär, kiwi, linfrön och toppat med kokosflingor. Jag är helt såld på denna frukosten, den kommer solklart vara en stammis på mina mornar.

13e juni 2011

Jag är redan tillbaka, med ett leende på läpparna och mer motiverad än någonsin. Från och med nu ska dra ett streck över onyttigheterna för det har blivit för mycket av dem den senaste tiden.


Redan klockan halv fyra inatt satt jag uppe på cykeln för att provjobba. Klockan är nio på morgonen och jag har sammanlagt gått och cyklat mer än 7 kilometer, jag mår fruktansvärt bra just nu. Att min hjälte hörs i högtalarna gör läget inte precis sämre om jag säger så, inte heller att jag ska träffa min fina vän Milen om en stund.

Förbaskat

Jag vet inte vad som har hänt med mig för tillfället, men något är det. Träningsmotivationen är återigen borta och jag har ingen lust att längre vara nyttig, skippa sötsakerna och vara noga med mina matvanor. Fast egentligen så har jag det, om ni förstår vad jag menar. Jag vill vara nyttig och träna men ändå inte och jag fattar verkligen inte vart detta kommer ifrån, har ni också haft sådana här perioder då ni bara vill skippa i allting och bara äta vad ni vill?

Justdeja, det blir en liten bloggpaus för mig. Känner att jag behöver fokusera på att få ordning på min träning och kost först.

P.S. Vet inte vad det är som har hänt med min design, hoppas blogg.se fixar det snart...

I'll be back

Hej på er! Denna lördagen har jag inte tillgång till en dator, tillbaka imorgon!

Snygga tjejor


Sitter här med Karin i vardagsrummet och latar oss i soffan innan vi ska in till stan för att möta upp Milen. Jag kan säga er en sak, en sådanhär dag så är jag inte nyttig för ett dugg. Jag har ätit godis, paj och pizza redan plus att jag kommer äta glass ikväll.. haha. Men vet ni vad? Jag har fått sommarlov och det ska man fan fira!! :D

Yesssss


Två ägg med keso och örtsalt. En smoothie på hallon, blåbär, banan och naturell yougurt.

10e juni 2011




Byxor - Zara // Tunika - H&M // Ring - Glitter

Godmorgon! Med pirr i magen kommer jag gå till skolan idag, efter sommaren börjar jag trean. Hur gick detta till?! Det känns som om jag började tvåan precis, tiden går galet fort, hänger ju inte med. Slutar ni också skolan idag och påbörjar erat sommarlov?

Glöm inte min frågestund!

Wonderful day

Hej på er! Såg nyss att jag har fått väldigt många frågor till frågestuden, wohoo! Askul ju, fortsätt fråga frågor så kan jag kanske dela upp dem i olika delar! Hälsa/träning/modellande osv.

Vad jag gjorde efter skolan idag var att gå och träna, skönt som attan och sedan bär det av hem till Rebecca med bra tjejer. Där blev det tacos till middag, sedan blev det en hel del godis och chips, AAAAJ min mage! Går emot mina egna regler denna veckan med sötsaker, men jag slutar förfan 2an! Lite måste jag ju få njuta. Om jag säger såhär, hellre massvis med godis och annat gott än alkohol. Så ser jag på saken ;)

NU; Uppdrag missbruk, bilder från idag kommer här nere. Puss!


Ellinor, Jag och Shabnam


Såå gott! Åt dock för mycket, haha.


Rebecca, Paulie och Hanna!


Vi kör en...


Håller på tills jag har fått in nog med frågor, om jag nu får några, haha.. Fråga på nu!!


9e juni 2011

Idag är jag uppe med tuppen! Har faktiskt redan ätit frukost så jag hinner med ett mellanmål innan lunchen, hehe. Iallafall, jag har löst tränings-problemet! Såg igår att jag slutar tidigare idag vilket innebär att jag har 2 1/2 timma emellan vilket betyder... träning! Yeii, awesome.

NU; Eftersom jag har en timma på mig tills jag ska kila ner till bussen och behöver högst 20 minuter på mig att göra iordning så ska jag nu gå och lägga mig (igen). Kika in här klockan 1 då det kommer upp en frågestund, puss!


Perfektion!


Good night



Jag lämnar över ansvaret på min hjälte för att få mig på bättre humör. Jag kan säga er en sak, det börjar redan gå uppåt. Åh, du är så brabrabra. För bra helt enkelt.

Prioritera bort, blä

Det är så frustrerande, jag kommer in i träningssvackor nästan hela tiden och jag känner att min planering när jag ska träna går åt skogen helt och hållet. Eftersom att jag tog en vilodag idag så ska jag träna imorgon när jag kommer hem från skolan, antingen gymmet eller en joggingtur, men så insåg jag att jag ska på informationsmöte imorgon halv fem. Vad innebär detta? Min planering går åt skogen, har ingen aning om när jag kommer hem, ska äta middag, övningsköra och hinna med att träna också. Vetefan hur jag ska hinna med det!

Eftersom träningen är en så stor del av mitt liv hatar jag när jag måste prioritera bort den. Jag vill ut och svettas, jag vill ut och flåsa och jag vill ut och bli av med min överskottsenergi i löpspåret eller på gymmet! Jag vill inte behöva sitta still på ett jäkla informationsmöte när jag istället kan träna men eftersom det är för mitt sommarjobb så är jag illa tvungen.. Någon som kan ge mig tips på hur jag ska hinna med träningen även när jag har 1243 andra saker att göra?

Träningstips mage


Dethär är ett träningstips som jag använder mig av varje gång då jag ska trimma magen och stärka magmusklerna: Ha dina ben så nära rumpan som möjligt, samt lyft på hälarna. På detta sätt känner du mer i magen och får ut mer av övningen/övningarna.

När du väl ligger i denna positionen kan du både träna de raka och sneda magmusklerna. Vill ni ha träningstips för magen? Let me know!

8e juni 2011

Godmorgon solstrålar! Allt bra med er?

För tillfället sitter jag i vardagsrummet med teven påslagen. Våra bästa år går just nu på teven och är det någon som vet hur länge programmet har hållit på? Det känns nästa som om det har hållit på i åratal för det tar ju fan aldrig slut!

Min lediga onsdag kommer jag spendera med vänner, förhoppningsvis köper jag en ny dator också. Märkte imorse att min dator inte går att starta helt, yeii. Någon som har några tips på bra och inte allt för dyra bärbara datorer? :D



Jag menar.. vad fan?


Första delen: Bättre hy?

Blåbär innehåller antioxidanter skyddar huden mot ämnen som skadar cellerna.

 

Tips hur du kan äta blåbär: Lägg det i mixern tillsammans med andra nyttigheter så har du en god smoothie eller vad sägs om att lägga det i filen och äta det tillsammans med rågfras?

 

Paprika innehåller antioxidanter som också skyddar huden, C-vitamin och beta-karoten är de antioxidanter som paprika innehåller mest av.

 

Mycket paprika-ätande: Häll paprika i omeletten, lägg den i salladen, lägg den på mackan eller vad sägs om att lyxa till det och tillaga en wok till middag med mycket paprika i?

 

Spenat! Innehåller massvis med järn som faktiskt bidrar med vackert hår men också antioxidanten lutein som är bra för huden.

 

Spenat då? Häll spenat över den ugnsstekta laxen med citronpeppar eller ät spenat med stekt falukorv, satan så gott!

 

Psst....! Det kommer fler delar, promise.


Sätt upp regler

Fick en kommentar nyss där någon frågade om jag hade slutat med Veckans hälsotips, och det har jag absolut inte! Vill bara ursäkta förseningen, men bättre sent än aldrig.


Sätt upp regler för det onyttiga! När får du belöna dig själv med en bakelse, godis, chips eller läsk till exempel? Det blir mycket enklare då och du har mycket lättare att tacka nej till frestelserna. Du har samtidigt något att se fram emot och du uppskattar det goda mycket mer, iallafall jag! :)

Jag har fredag och lördag då jag får belöna mig själv, med undantag, ibland blir det två och ibland blir det bara en dag i veckan. Men vad du än gör, låt det inte bli mer än två gånger i veckan.

Drick rätt!

Hej på er!

Jag begav mig ut på en joggingtur trött som ett as efter att jag kom hem från castingen. Vet inte riktigt hur det gick, men jag tror det gick hyffsat iallafall! Anyway, det var riktigt tungt att springa idag för jag var både trött och hungrig. MEN, jag klara`t! Just nu är jag pigg som är ärta efter att ha utsläppt endorfiner, vilket man alltid gör när man tränar, och står just nu och lagar mat! Recept kommer upp senare i bloggen, mhm! :D


Vatten är det godaste som finns efter träning! Håller ni med?

Dessutom är det ytterst viktigt att dricka mycket efter träning så du inte får vätskebrist och försämrar proteinupptagningen. Men hur mycket ska man egentligen dricka? Om du har förlorat en liter vatten under träning ska du dricka så mycket efter, plus en halv liter till. Alltså den vätskan du har förlorat, plus 50% av den förlorade mängden.

Dagens frukost:


Glas med a-fil och rågfras, frysta blåbär, linfrön och russin. Två knäckemackor med ägg och kaviar samt ett stort glas citronvatten.

7e juni 2011

Godmorgon! Vad sjutton hände med det fina vädret?

Iallafall, min favorit hörs just nu i högtalarna, jag blir galen så bra du är, jag menar, kolla bara på denna musikvideon?! Crazy dude. Två knäckemackor med ägg och kaviar har jag också framför mig som väntar på att bli uppäta, kan morgonen bli bättre? Tror inte det. Så det jag ska göra nu är att njuta av dem och sedan bege mig mot skolan, snart sommarlov ju!

Update: Kul att man kom till skolan 1 1/2 timma för tidigt! Har suttit här i typ en kvart och jag är redan uttråkad till döds, awesome.


Smoothie tajm


Innan jag kliver in i duschen ska jag först se färdigt på Two and a half men med en smoothie i handen. Är riktigt pepp inför morgondagen då jag ska på en casting för Monki, ska se till att det går brilliant så jag får jobbet. Skulle vara så jäkla kul!! Har ni haft en bra dag förresten? Var ni ute och njöt av vädret som jag?

Nu kurrar magen, hola kitchen!

Skinfavour

En läsare bad mig att göra ett inlägg om mat som är bra för hyn. Istället för att skriva ett tråkigt inlägg om vad man kan äta så bestämde jag mig istället för att göra en maträtt som är uberbra för hyn. Tog tillfället i akt och gjorde en smarrig kycklingsallad till mig och min familj.


Jag stekte kycklingen i olivolja och hade i en massa grönsaker för att få i mig C- och E-vitamin som skyddar huden. Avokadon och olivoljan innehåller omega-3 fettsyror som motverkar akne. Alla grönsakerna innehåller antioxidanter som skyddar huden mot t.ex. stress, skador, föroreningar samt UV-strålningar från solen.

En fråga till er nu: Tycker ni jag ska fortsätta med detta?

I`m leaving home



Linne - H&M // Jeansshorts - Tessie (?) // Örhängen - Sisters // Ray Ban - Synoptik

Idag slår jag på stort, jag visar min outfit! Haha, tänkte att det var dags nu. Gillar ni den? :)

Iallafall, har varit och tränat nu på morgonen och ska strax ska bussen in till stan för att möta upp vänner, picknikfestivalen är ju idag! Blir att köpa med oss sushi, har en känsla av att nationaldagen kommer bli toppen! Vad gör ni idag?

Perfektastarten



Ett stort glas med frysta blåbär, kiwi, a-fil, russin och naturell musli. Två ägg med kaviar samt ett stort glas med citronvatten.

4e juni 2011


Godmorgon sunshines! Idag mår jag prima och ska snart ta cykeln ner till gymmet för ett träningspass, är riktigt pepp och är sprängfylld av energi. Här ska det tränas som bara den!

Efter att jag har kommit hem från gymmet så tror jag inte att jag kommer ha tillgång till dator fram tills imorgon på eftermiddagen men ska försöka slänga in några inlägg ändå. Ha en bra lördag! :D

Kvällspromenad

Mötte upp Malin för en promenad för jag kunde verkligen inte ligga kvar i soffan resten av kvällen. Det var galet skönt att få komma ut och röra på sig och prata av sig, är egentligen en ensamvarg men idag så gick det inte.

Nu är jag tillbaka i soffan igen och ska kolla på Moldavien - Sverige med jordgubbar som snacks. Får se om jag slår till med att ta några kex med ost också, men bara om magen vill för det är ju trots allt fredag. Vad är era planer för ikväll? :)

Jag och min fina Malin för en stund sedan ute i solen.


Sneakpeak

Fotograf: Pierre Gander // MUA: Malin Magnolia Karlsson

En behind the scenes bild ifrån testplåtningen i fredags, hiss eller diss?

Booring friday


Illamåendet är borta, finally! Sov i två timmar och det gjorde nog susen, det enda som fattas nu är att hungern ska komma tillbaka. Vill kunna njuta av en riktigt god måltid men just nu går det inte.

Iallafall, sitter och kollar på H&Ms hemsida medan min favorits musik hörs ut högtalarna. Egentligen vill jag vara i stan med vänner och njuta av solen, egentligen vill jag träna men istället får man sitta hemma och ha skittråkigt. Förhoppningsvis så kan jag komma ifrån huset en liten stund ikväll och gå en promenad med Malin. Håll tummarna!

UPDATE: Hungern är tillbaka! Jag sitter just nu med två knäckemackor och njuter för fullt, fyfan vad gott!

3e juni 2011

Godmorgon!

Vi hade så JÄKLA kul igår på Sticky och vi dansade rövarna av oss. Dock åkte jag hem vid ett för jag kunde knappt hålla ögonen öppna och jag trodde att jag skulle få en god natts sömn, men icke! Kände att jag mådde illa redan när jag kom hem men jag trodde att det skulle gå över, det ändrades när jag spydde tre gånger igårnatt. Fan!!! Träningen och utgången blir avbokade.. KUL.


Tyvärr kan jag inte inspirera er när det kommer till maten idag. Har inte ens ätit upp min yougurt med blåbär och kommer inte kunna göra det heller, dethär blir nog en rolig dag. Haha.

Utgång


Nu sticker jag ut och dansar med vänner! Ha en underbar torsdag kväll så hörs vi imorgon någon gång, puss! :D

Favorit i repris

Jag tog och gjorde en favorit i repris till middag precis, lax med grönsaker i ugnen och råris. Enda skillnaden idag var att jag tog keso istället för creme freiche till. Om du plötsligt blev sugen på receptet så bör du klicka in dig här, där står allt från punkt till pricka hur du lagar min favorit maträtt.

Om ett tag ska jag börja göra mig iordning för kvällen, ikväll blir det utgång med fina tjejer! Vad gör ni ikväll?


P.S! En läsare bad mig att göra ett inlägg vilken mat man ska äta om man vill få bättre hy, den uppgiften tar jag mig an gärna! Inlägget kommer komma upp inom de senaste dagarna.

2a juni 2011

Hej på er! Allt bra?

Jag har försökt mobilblogga hela dagen idag men det har inte funkat, någon mer än jag som har råkat ut för det? Iallafall, kommer ni ihåg när jag skrev igår att jag inte hinner med att träna? Jag ångrar det liiite nu, igår tror jag att jag gick i sammanlagt tre fucking timmar, HELVETE vilket träningspass! De sista 45 minuterna ungefär gick jag och Milen med två tunga matkassar så det blev inte lättare då om man säger så.. Haha.

Nu ska jag njuta av att vara ensam hemma och snart göra iordning lite middag innan jag gör mig iordning för kvällen, ciao!


Glad tjej över att få vara ensam hemma, haha.

SMS-inlägg

img_0086 (MMS)


Godmorgon! Vi sitter just nu och äter fruk...

img_3706 (MMS)

Godmorgon! Vi sitter just nu och äter frukost. Ska snart bege oss in mot stan för att kolla på en rättegång och äta sushi, igen, älskar't! :D


Modelljobbet i onsdags

Angående modelljobbet i tisdags. Papyrus ska tillverka ett nytt kuvert, tror jag det var, och de skulle ha en bild som representerade det kuvertet. Svårare än så är det inte :D

Men det var väldigt svårt att plåtas. Vi stod i en hamn där det blåste som sjutton och solen lyste rakt in i mina ögon så det var fruktansvärt svårt att kolla in i kameran och få till en bra "min." Men jag tror jag lyckades för de sa att bilderna blev väldigt bra, samt också när de zoomade in ansiktet. Komiskt nog hade jag övat sönder framför kameran på poser men i dethär modelljobbet så skulle jag för den mesta delen bara stå helt stilla och kolla in i kameran, haha. Men kul var det och att jag får betalt för detta känns helt jävla awesome.


En ganska dålig bild på hur jag var sminkad, min Make-up artist var GRYYYM!

Studentmottagning



Nu sticker jag iväg på studentmottagning! Det är min vän Mikaela som har tagit studenten och det ska bli så jäkla kul att få krama om henne och säga "Grattis din jävel!" Haha. Jag kommer ta en långpromenad till bussen, tog även en promenad till torget imorse, eftersom jag inte hinner träna! Så jäkla frustrerande men i helgen blir det träning, måste få cykla iväg till gymmet och göra mig av med min energi.

Efter jag har firat min vän så blir det raka vägen till stan för att möta upp Milen. Hon ska sova här, planen är att vi ska kolla på film och äta gottigott fast NYTTIGT gottigott. Vet precis vad jag själv tänker äta till filmen iallafall, waaah det ska bli sååå gott... :D

Jag delar med mig

Frida Gustavsson

 

ÄLSKA vädret, nu är det verkligen sommar! Jag klev precis innanför dörren och äter mellanmål, a-fil med naturell musli, frysta blåbär och russin, mumms. Brukar alltid fil ur ett stort glas nu för tiden för det blir alltid en perfekt mängd som jag blir nöjd på. Jag hatar nämligen känslan när man är proppmätt så försöker undvika det så gott som det går. Har ni några tips när det kommer till mängder av mat?


Brunch

Nu sticker jag iväg på brunch med fina tjejor! Har brottom brottom men vi hörs senare när jag kommer hem. Ha en dunderbra förmiddag i det underbara vädret!! :D