Smakupplevelse

Blandningen av tomat, mozzarella och avokado är inte att leka med tillsammans olivolja och basilika. Igårkväll avnjöt jag denna fantastiska blandning tillsammans med en köttbit och råris, delicous.


Om du inte har testat detta innan så kommer du få en riktig smakupplevelse som du inte vill gå miste om.

Flyttat min blogg

Jag har flyttat min blogg till Spotlife, en ren chansning helt enkelt. Hoppas ni följer mig HÄR i fortsättningen, just nu håller jag på att fixa och lära mig designen så jag hoppas ni har tålamod för det.

P A U S

Jag är så irriterad att jag inte vet vart jag ska ta vägen, varför tänker jag hålla inom mig själv för det vore inte rätt att skriva ut det här. Men det är så fel, så fruktansvärt fel. Jag är förbaskat irriterad på mig själv för att jag har gjort min vän irriterad och sur. Jag känner bara för att spy på livet just nu, undra vart den där lyckan jag hade imorse tog vägen. Jag vill bara lägga mig i min säng och gråta, bara få ut allting och strejka.

Träningen blir inställd imorgon då jag inte kommer orka med den inställningen jag har nu. Jag kommer inte kunna pressa mig själv till det yttersta, då kan jag lika gärna gå ut på en promenad på landet istället.

Jag vet själv hur jag låter men jag mår inte bra för tillfället, därför åker jag ut till landet imorgon igen och stannar där tills på söndag. Under tiden låter jag bloggen stå stilla då jag behöver tiden till att tänka, bara tänka. Jag vet att jag egentligen borde peppa er men jag kan inte göra det just nu, hoppas ni förlåter mig och jag lovar att återkomma inom kort.

Boka resa!


Nu har jag gjort mig iordning för utgång! Vet inte hur men jag hittade energin till att locka mitt hår, har aldrig hänt tidigare, haha. Om det skulle varit helt vanligt att gå osminkad och i mjukiskläder så skulle jag lätt gjort det.

Det enda som stoppar mig ifrån att åka in till stan och möta upp Malin är att jag och Milen ska boka resa! Jaa ni hörde rätt! Om en vecka beger vi oss av till värmen och är där i en vecka, jag kan knappt vänta! Det ska bli så jäkla underbart och ikväll firar jag det med att dansa tills svetten rinner!


Ingefära

Visste du att ingefära renar njurarna ifrån gifter, sätter igång aptiten och matsmältningen? Visste du att ingefära stimulerar andningen, blodcirkulationen och hjärtat? Visste du att ingefära är feberdämpande? Visste du att ingefära, i de flesta fall, botar illamående och åksjukan?

Som ni ser kan man använda ingefära på en väldans massa sätt men i matlagningen så är den magnifik. Maten smakar bättre, blir nyttigare och den går att användas i nästan alla sorters maträtter. Gå därför till närmaste matbutik och inhandla färsk ingefära mina kära läsare! Då har du en ingridiens som går att användas till nästan allt när det kommer till mat.


15e juli 2011

Moorning! Med en stor förhoppning om att jag och Milen ska hitta en bra, billig och dunderbra resa så lämnar jag nu landet efter en joggingtur nu på morgonen. Det svider lite måste jag påstå men det är med ett leende på läpparna som jag reagerar med faktan att om en vecka och en dag lämnar jag och Milen Sverige för värmen. Vi har ingen aning vart och ingen aning hur men det kommer bli helt underbartkulawesome!

Jag kan inte hjälpa att jag bara vill ut på berget och bara snurra tills jag blir yr. Det är lycka på hög nivå jag känner just nu. Livet leker.

Kvällsmåls fantast

Mina gamla matvanor bestod av konstant småätande vilket gjorde att jag nästan aldrig blev riktigt hungrig. Nu med mina nya matvanor så har jag blivit ett riktigt fan av kvällsmaten. Efter middagen kollar jag på klockan och längtar tills min mage kurrar igen och jag får ställa mig i köket och slänga ihop ett lätt, gott och nyttigt kvällsmål.

Denna torsdag blev det hälften a-fil och hälften naturell yougurt tillsammans med lite cashewnötter, naturell musli, rågfras samt frysta hallon och blåbär.

Det du ska tänka på när vi pratar om kvällsmål är att inte äta dig allt för mätt samt att inte bomba på med kolhudrater. Jag brukar alltid gå och lägga mig en timma efter jag har ätit så min kropp hinner smälta maten, då kommer du garanterat vakna upp med en hungrig mage om du är en frukost-ätare som jag :)

Egoboost!

Med detta inlägg vill jag att du ska hylla dig själv, jag vill att du ska pumpa i dig självförtroende och få en riktigt egoboost! Här nedan har jag skrivit tre saker jag gillar med mig själv, det du ska göra i kommentatorsfältet är att skriva tre saker du gillar med dig själv.

- Jag gillar
min passion för mat!
- Jag gillar att jag älskar att vara ensam!
- Jag gillar mina grönblåa ögon!

Nu är det eran tur! Ta dig den tid du behöver för att komma på just tre saker, för självförtroende är något man måste ha för att klara sig i livet. Kanske gillar du din kurviga kropp? Eller din passion för din hobby? Jag dör av längtan att få veta tre saker du gillar med dig själv!


Kom tillbaka

Medan jag försöker undvika att bli sjuk genom att vila så undrar jag vart ni har tagit vägen. Kommentatorsfältet är tommare än någonsin och det verkar som om ni har försvunnit helt och hållet. Det blir så mycket roligare om jag känner att ni är med mig och är motiverade till att leva ett hälsosamt liv.

Klarar ni er utan socker/kakor/läsk/skräpmat? Hur går det med träningen? Tar du reda på all den färska frukt som kommer in i matbutikerna? Lyfter du rätt?

Med hjälp av fantasin,

För tillfället är jag bosatt på landet och har inte den lyxen att gå till affären på en minut och köpa det jag behöver. Istället fick jag för några dagar sedan improvisera med mitt kvällsmål och jag måste säga att det gick lika bra det. Nedan ser ni mitt ubergoda kvällsmål som bestod av det som vi hade här ute på landet.  

A-fil med banan, kiwi, naturell musli, rågfras och katrinplommon.

..låt bara fantasin flöda när du kikar vad du har i kylen, skåpet eller fruktskålen så kommer ditt kvällsmål bli kanon.


Broken dreams


But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Jag saknar dig något så fruktansvärt. Jag vill veta att du finns där ute någonstans och att jag någon gång i mitt liv får krama om dig och berätta hur mycket du betyder för mig. Jag vill fälla glädjetårar framför dig, jag vill känna känslan att inte kunna prata för att jag är så chockad och lycklig. Jag vill säga att du den har den största platsen i mitt hjärta.


You`re beautiful

En trött tjej som skriver, ska ta och lägga mig i sängen och kika på några avsnitt av Vänner. Jag har haft en förjävla bra dag här ute på landet och den ska avslutas lika bra. Med Vänner, min favorit, min säng och den här underbara bilden på denna vackra tjejen ska göra det möjligt.

Imorgon vill jag att ni förbereder er för en självförtroende boost. Imorgon vill jag att ni börjar kommentera lika mycket som förut igen, mycket roligare då ju!

Jag hoppas ni har njutit av ett riktigt gott och nyttigt kvällsmål och att ni belönar er med en riktig sovmorgon.

..någon som vill berätta vad?
:D

Talk to me

Ensam på berget med min favorit i hörlurarna har jag spenderat under en ganska lång tid denna onsdagen. Jag älskar att få höra havet, båtar, vinden, fåglar. Helt enkelt ljudet av ensamhet när det är som bäst.

Idag har jag varit ute på en joggingtur med en distans på 7 km, badat ifrån båten i en vik, lyssnat på min favvo och ätit en ubergod middag med makrill som huvudingridiens. Nu åker bikinin på i förberedelse för ett kvällsbad med min bror och senare ikväll visas mitt favorit-program på teve. 

Bra dag eller vad?
Nu vill jag höra om eran! :D


Ifrån en läsare,

Fast vadå, det är ju inget fel med ljust bröd, speciellt inte om det är osötat? Och ost som pålägg är inte heller dåligt, det är tvärtom väldigt bra med kalcium! :)
Och jag vet inte vad du menar när du säger att ordspråket att man inte ska äta mackor på kvällen endast gäller ljust bröd med ost... Jag antar att du menar att man går upp i vikt då? Men om man tänker kalorimässigt så innehåller väl dina grova mackor med ägg på ganska mer kalorier än om det skulle vart ljust osötat bröd med ett par ost skivor på. :)
Jag menar absolut inte att "hoppa på dig" med den här kommentaren, såg nu när jag läste igenom den att det lät lite besservissigt... :)

CAROLINE SVARAR: Grejen med vitt bröd är att det är fel mjöl, vitt mjöl ska man försöka undvika så gott det går. Jag skrev absolut inte att ost är ett dålig pålägg men själva kombinationen med vitt bröd och ost är inte den bästa, enligt mig och risken är större att man ökar i vikt.

Visst, man kan tänka endast på kalorier men man får också tänka på vad det är man får i sig genom sin mat. Vad du äter ska vara näringsrikt och om det betyder att det innehåller mer kalorier så tar jag den smällen. Jag äter hellre en näringsrik macka med mer kalorier än ett vitt bröd som innehåller tomma kalorier med några ostbitar på. Det är såklart ditt egna val vad du väljer, men jag hoppas du väljer det mörka brödet framför det ljusa. Det är mycket godare och ack vad mycket nyttigare det är.





Ett rågbröd som jag rekommenderar starkt. Fazer Rågkusar heter det och innehåller bara naturliga ingridienser och inte en massa annat. Detta bröd är mycket godare än vitt bröd på långa vägar, och nyttigare!


You make me wanna dance

För mig spelar musiken en oerhört stol roll när jag ska ut och röra på mig. Promenad, powerwalk eller joggingtur, musiken är lika viktig till alla sorters sätt att motionera. Därför, vill jag tipsa er med en låt som får mina ben att röra sig som aldrig förr och jag vill bara ut på dansgolvet och dansa, förlåt för mitt språk, arslet av mig.


Jag antar att ni inte är särskilt förvånade när det är MJ som spelas men det är ju så jäkla bra. Basen, musiken, dansen, rösten. Crazy dude.


Frossa frukt

Det är nu under sommaren då du ska passa på att frossa i dig frukt, all den frukt som matbutikerna får in borde vi ta mer vara på. Jordgubbar, ananas, papaya, passionsfrukt, granatäpple, hallon, blåbär, banan, nektarin, päron..!

Välj då för sjutton inte godiset, chipsen eller kakorna fram en god fruktsallad på en bädd av kesella samt toppad med kokosflingor. Jag vet att jag ber er om en väldans massa tjänster men har vi en deal?


Lyxkväll en tisdag


Denna tisdagskväll lyxar jag till det med en ostbricka fylld med gottigheter. Mögelost, cantadou, finn crisp, melon, päron och brieost. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tusen gånger godare än godis.

Mer vardagsmotion

För att få mer motion i din vardag så finns det lite olika saker du kan göra för att just få de extra kilometerna på cykeln eller med hjälp av dina fantastiska ben.

Ta en promenad med din vän och ta igen förlorad tid istället för att sätta er på ett cafè. Där finns det en större möjlighet att du tar och köper sötsaker.

Ta cykeln till jobbet, mataffären, vännen osv. Du kommer märka inom kort om du gör detta regelbundet att dina ben blir fastare och du kommer se de snygga fram- och baklårmusklerna smyga fram.

Gå ut på en promenad när du pratar i telefon eller när du känner att sötsuget börjar komma i långsamt takt. 

Försök att alltid börja din dag med en morgonpromenad, bara för att kicka igång dagen och för att du inte ska behöva ta en kopp kaffe för att bli pigg.


Med detta inlägg vill jag bara säga några saker till. Kurvor, rumpa, bröst, smal eller mullig. Var stolt över din kropp! För är det någon som inte håller med mig när jag säger att Beyonce är förjävla snygg med sina kurvor?


12e juli 2011

Sol vid bryggan, havet på ett klick, kvällspromenader, härliga joggingturer på vägkanten, frukost på bryggan, "jag får göra vad jag vill dagar" och absolut ingen stress. Det är något magiskt med att spendera sommaren på landet.
 
Jag hoppas ni njuter där hemma, ute på landet eller utomlands lika mycket som jag. Förhoppningsvis så är jag utomlands inom mindre än en vecka tillsammans med Milen då sol, bad, god mat, promenader, massvis med prat och skratt, fest och solbränna står på schemat. Ska du åka utomlands denna sommaren?


Det ordspråket, borta

Efter 6,7 km jogging, promenader i bergen och för övrigt en väldigt aktiv dag så ska jag nu göra iordning kvällsmackor. Vet inte hur många av er som har hört att man inte ska äta kvällsmackor, det finns dock ett stort men. Tar du två vita roskade mackor med smör och ost så lever det ordspråket, tar du dock rågbröd med nyttiga pålägg såsom keso, tomat och basilika eller ägg och kaviar så vill jag från och med idag slänga det ordspråket i väggen.

Så därför, vill du ta en eller två kvällsmackor, gör det då. Tänk bara på att inte ta vitt-, sötat eller ett bröd full med en massa sötningsmedel, konserveringsmedel osv. Samt att inte ta flera lager av smör eller t.ex. ost om du väljer att ha det som pålägg. Jag vill råda er om, för att göra eran macka nyttigare, så ska grönsaker alltid vara ett av era pålägg.

Land-lyx

Att det första man kan göra när man har varit ute på en fruktansvärt jobbig joggingtur är att bada i havet är en lyx som man inte får uppleva hemma. Så fort jag klev innanför dörren med en puls lika hög som Mount Everest, satte jag på mig bikinin och begav mig till en av badplatserna. Det var ren lycka när jag kände hur vattnet svalkade mig och när jag insåg att första doppet för i år är gjort!
Så nöjd som man kan bli sitter jag just nu och lyssnar på min hjälte, ska se till att middagen börjar lagas snart då min mage kurrar som aldrig förr. Tur som sjutton att det blir tacos!


Angående;

Medan jag sitter och äter min lunch inför min joggingtur så tänkte jag ta och svara på frågor om min modellkarriär som en läsare har ställt. Min så kallade "modellkarriär" går väldigt segt för tillfället och jag har inte fått reda på om jag fick Monki-jobbet eller inte, jag vet dessvärre inte om de meddelar alla även om de inte har fått jobbet eller inte. Men min agentur ringde faktiskt idag och bokade mig för en visning så det ska bli väldigt kul eftersom det är min första! Dessutom håller jag på och planerar in en plåtning inom kort så det rullar på, fast i ett väldigt segt tempo.

Nu beger jag mig snart ut i värmen och springer av mig allting inom mig. Hey ho, let`s go!


11e juli 2011

Godmorgon! Idag startar jag upp träningen, kan inte vara mer pepp på att gå ut och springa och få känna flås, smärta och trötthet igen. Dessutom har jag och Milen bestämt att fram tills detta årets slut så är det inga onyttigheter som gäller. Inget godis, skräpmat, chips, kakor osv.! Någon av er som hakar på detta tåg? För isåfall...

Tallriksmodellen


Ät enligt tallriksmodellen. Det är lätt hänt att man fyller halva tallriken med kolhydrater såsom pasta, ris och potatis m.m och detta ska du undvika. Om du tränar ingenting eller lite; Halva tallriken grönsaker och en fjärdedel ska vara kött och en fjärdedel kolhydrater. Om du tränar mycket; Halva tallriken kött och en fjärdedel grönsaker samt en fjärdedel kolhydrater.

Är detta något ni följer? Om inte, hur äter du?  

Älskade sommar

Med denna oerhört snygga hoppbild, hoppas ni hör ironin, så vill jag fråga er en fråga. Skulle ni vilja att jag spelade in en tränings-film där jag visar hur mina favorit styrkeövningar med egen kroppsvikt går till? Nu under sommaren så är det inte många som har tillgång till gymmet p.g.a land, resor m.m. och då är övningar med egen kroppsvikt perfekta. Om ni kombinerar dem med löpning så kommer ni få lika bra träning som ni får på gymmet.


Ville bara absluta detta inlägg med att säga att sommaren är helt underbar. Jag njuter av den för fullt och jag får massvis av ensamtid då jag sitter på min favorit-plats och bara njuter av tystnaden tillsammans med min hjälte i hörlurarna. Hur njuter ni?

En läsares mellis


Therese skickade in vad hon åt till mellanmål för ett par dagar sedan och jag måste säga att det ser väldigt lockande ut. Jordgubbar och ett skivat äpple tillsammans med klickar av turkisk yougurt och massvis med kanel.

Vill du skicka in din måltid/måltider? [email protected]!


Mellis

Efter att ha vart ute och gått i snabbt tempo i en timma kom jag hem med en kurrande mage. Ett lätt och nyttigt mellanmål som skulle stilla min hunger för ett tag letade jag efter och resultatet blev perfekt. Fyra ägghalvor inlindade i en halv skinkbit var.


Ett perfekt mellanmål för dig som vill få bättre hy genom din kost. Ägg innehåller mycket zink som kan motverka akne, oren och mjällande hy. Kan tänka mig att om du lägger en tomatbit på vardera ägghalvorna så kommer detta mellanmålet bli ännu godare.


Full fart

Idag börjar jag mitt gamla liv igen! Nu är jag trött på att vara onyttig och jävligt trött på lösgodis. För att få en spark i baken med att få drömkroppen på 2 veckor så ska jag ha Candice Swanepoels kropp innan jag åker iväg till värmen, punkt slut! Nu ska jag köra stenhårt för jag ska ha min drömkropp som är mer fit och vältränad någonsin än!

En sak som ni ska tänka på att om ni har bestämt er för något, gör det hälsosamt. Ät mycket och nyttigt samt träna mycket så kommer ni se resultat. Bestäm er inte för att sluta äta för då kommer ni gå ner i vikt i muskelmassa och det är det sämsta ni kan göra mot er själva och eran kropp.


- Inget socker, vitt mjöl, smaksatt yougurt, pasta eller skräpmat.
- 8 min abs 5 gånger i veckan.
- Träning minst 5 gånger i veckan.
- Äta minst 5 gånger per dag, små måltider.
- Äta var tredje timma.
- Skriva upp på en lapp för varje dag som går då jag har klarat mig utan socker.

Återigen, lyssna upp!

Med en pappa som har fått ryggskott och förbaskat ont i ryggen efter att ha lyft fel vill jag återigen upplysa er om hur viktigt det är att lyfta rätt, speciellt när det kommer till tunga saker. Jag vill inte få en kommentar en dag att eran rygg har pajat nu när ni är unga för då kommer ni få mycket problem med ryggen när ni blir äldre. Kom ihåg att ryggen är den kroppsdel som håller uppe hela din kropp, bestämmer din hållning, ryggen är kärnan helt enkelt. 

Därför, böj på benen, håll ryggen rak och placera fötterna brett!


Om ni trodde att jag kan tjata för mycket om det här så har ni fel. Jag kommer att tjata ända tills jag känner att det sitter för det är något så otroligt viktigt som många, många slarvar med och inte tänker på.

Bättre hy

- Dra ner eller sluta helt med sockret, alkoholen och skräpmaten. Om du dricker eller äter något av dessa så vill kroppen angifta sig och i nästan alla fall får hyn ta den smällen, vilket innebär att vi får finnar m.m.

- Få i dig massvis av frukt och grönsaker! Kommer ni ihåg när jag skrev inlägget om att ju mer färgglad eran mat är, desto nyttigare är den? Om ni använder det måttot när ni lagar eran mat kommer ni se en stor skillnad i eran hy då frukt och grönsaker innehåller mineraler, vitaminer och antioxidanter som ger er frisk hy samt skyddar den.

- Ät zink, om du har brist på det kan det ge dig akne, oren och mjällande hy. Ät fullkornsprodukter, kött, ägg, mjölk och och musslor m.m för att inte få zink-brist.

- Drick vatten och tillför fukt till din hy! Tänk på att du ska få i dig 2 1/2 liter vatten per dag genom din kost och vatten-drickande under dagen.


Sen jag har ändrat min kost totalt har jag äntligen fått den hy jag alltid velat ha. Trodde aldrig att kosten spelade så stor roll när det kommer till ens hy.


Dagar av onyttigheter

Ni vet de där perioderna man har där man lyxar till det? Då man väljer att lägga till sötsaker och kanske äter mer än vanligt? Några dagar av sådant har jag haft denna veckan och jag erkänner, jag har varit väldigt onyttig. Men vet ni vad? Man behöver sådana dagar ibland! Men se till att njut av dem riktigt ordentligt för de får inte komma ofta. Se också till att ni bestämmer er för en dag då ni ska återgå till eran vanliga kost och erat gamla liv.

.. på söndag återgår jag till mitt gamla liv och kost!


filmkväll


Jag och Milen sitter i sängen och käkar jordgubbar. Jag skulle ju egentligen gått ut ikväll och dansat men jag orkar verkligen inte, energin är på botten så jag och Malin har bestämt oss för att ha en filmkväll istället. Det passar perfekt denna kvällen, helt perfekt.

8e juli 2011

Godmorgon mina fina! Jag har en fullspäckad fredag framför mig som innebär att träffa vänner, planera resa, packa och förhoppningsvis utgång ikväll om min kropp inte säger emot. Dans dans dans! Därför kommer bloggen lida lite idag då jag inte förens i eftermiddag kommer ha tillgång till dator.

Själv hoppas jag att du, vad du än gör av denna fredagen, njuter av den på fullt möjliga sätt. Om du känner att du behöver en ensam-kväll, ta den idag då. Om du känner att du behöver äta något gott men som inte är så nyttigt, gör det då. Om du känner att du behöver ut och dansa med dina vänner, gör det då. Gör helt enkelt det som du känner för utan att behöva känna något tvång.

Ha det fint så hörs vi senare idag, massa kramar!


Eftersom jag i princip aldrig lägger upp bilder ifrån min vardag tänkte jag bjuda på en bild ifrån tisdags från Rosèbaren.


En kväll med min favvo


Denna kvällen ska jag spendera med min favorits musik. Jag sitter ute på altanen och njuter av musiken och musikvideona, kan sitta här hela kvällen och det är precis det jag kommer göra. Älskar att jag varje gång blir helt galen på Michaels talang, röst, musik, dans och perfektion. Det är galet, helt jävla galet.


Belöning för dig?

Jag anser att jag är väldigt hälsosam, är noga med vad jag äter och att inte proppa i mig en massa sötsaker. Men man måste få belöna sig själv, om du har ett för strikt schema när det kommer till mat så kommer det inte hålla så länge. Kommer ni ihåg när jag skrev här i bloggen att jag skulle sluta med bröd? Jag förstår inte riktigt vad jag tänkte där för jag visste redan då att jag aldrig skulle kunna hålla det. Sluta upp med sådant och bestäm er för något som ni vet att ni inte kommer kunna hålla, deal?


Själv är jag en lösgodisfantast, älskar nästan all form av lösgodis. Just därför jag har min regel när jag köper lösgodis, så att det inte ska bli för mycket. I 99 fall av 100 så belönar jag mig själv med lösgodis, vad belönar du dig själv med?

Sjukdag

Jag vaknade upp imorse och kände direkt att någonting var fel. Lyckades äta frukost, och några bitar av mitt lösgodis som blev över sen igår. Nu ligger jag i soffan och kollar på Two and a half men som jag förmodligen kommer göra hela dagen. Tur att vi har ett antal säsonger här hemma :D


En dag som den här anser jag att det är helt okej att jag kommer äta mycket glass, det bästa är att vi har gammaldags vanilj- och knäckglass i kylen. Toppa det med lite smälta hallon så sitter du och njuter så mycket som det går med din feberfrossa.


Nyttig toast

Jag brukar oftast förknippa en toast med rostbröd som inte är det bästa brödet du kan äta. Med en stark vilja att göra en nyttig toast gjorde jag idag det till frukost. Resultatet blev en smarrig och nyttig toast gjord på rågbröd med pumpafrön.


Vik brödet på mitten och på varje del lägger du på smör, skinka, tomat, champinjoner och bladspenat.

Fyll på med vätska

Efter att ha spelat två matcher idag i värmen är jag ganska så slut. En kväll framför teven med Malin och sushi känns ganska så lockande. För tillfället spelas min hjälte i högtalarna och jag kan inte göra annat än att njuta och sjunga med trots min hesa röst. (Kan knappt prata, låter som om jag är målbrottet haha) Beger mig snart till bussen med min favorit-tröja på och osminkad, hur skönt som helst.


När det är så varmt som det har varit idag så är det otroligt viktigt att du nästan konstant får i dig vätska, vatten. Om du känner dig hängig, ont i huvudet och mer trött än vanligt så bör du dricka dig ett glas vatten så fort som möjligt. Vad vi oftast inte tänker på är att vi svettas nästan hela tiden vilket innebär att vi måste fylla på med vätska. TIPS: Ha alltid med dig en fylld vattenflaska och frukt i väskan.


Blåbärsplättar



Vispa sönder två ägg, tillsätt sedan 5 dl mjölk, 4 dl fullkornsmjöl av dinkel, 2 msk rapsolja, 1 tsk bakpulver och salt och rör till sist ner 2 dl blåbär i smeten. Stek dem i smör till de har fått fin färg, den här smeten ger dig ungefär 20 plättar.

Själv åt jag dem utan något till, det var väldigt gott, men det du kan göra är att äta dem med yougurt eller färska jordgubbar för att få dem lite mer saftiga. Det här är alltså nyttiga fullkornspannkakor/plättar, perfekt till frukost!

Snabbmat, tips!

"Dagen efter" mat, du orkar inte laga mat, det finns ingen mat i frysen. Det är klart att man väljer att beställa mat istället för att trassla ut till köket och laga maten om det verkligen inte finns någon energi alls och man vet att det kommer bli t.ex. stekt korv med pommes frites. Något av det onyttigaste du kan äta med all det mättat fett som denna rätt innebär, i det här läget kan du få mycket nyttigare mat om du beställer istället.

TIPS: Så fort du läser ordet friterat, då är det inte den rätten eller rätterna du ska ta. Leta efter ordet grönsaker, försök alltid välja den rätt med mycket grönsaker i. Det här med såserna då, t.ex. gräddsås, jordnötsås och ostsås ska du helst undvika då det blir en kaloribomb och mycket fett. Nudlar, nejnejnej.


Jag tog för givet att ni redan vet att ni ska undvika ställen som dessa så ofta som möjligt, det är klart att man någon gång ibland äter på sådana här ställen men inte för ofta. Hade jag rätt?

Avfärd


Nu beger jag mig till torget! Ska möta upp Linda så ska vi äta middag, sedan blir det fix inför kvällens utgång! Förhoppningsvis så slutar det inte med att vi bestämmer oss för att vara hemma istället, det finns dock en risk med den enkla anledningen att min energi kan vara i botten.

Ha en bra kväll så hörs vi imorgon, pusss mina fina! :D

Dagens lunch


Ugnsstekt lax pepprad med salt, peppar och citronpeppar. Ovanpå la jag en fyllning bestående av creme freiche och champinjoner samt lite örtsalt. Råris, bladspenat, tomat, paprika och gurka blev tillbehören till denna mumssupergodanyttiga salladen.

BETYG? Helt klart tio av tio samtliga stjärnor.

Ge dig själv ensamtid

Jag är helt bombsäker på att du någon gång har känt att du inte hänger med, att du bara vill lägga dig ner och strejka resten av dagen. Tro mig, jag har känt detsamma och jag gör det ganska så ofta. När det väl händer så finns det bara en sak som hjälper. Gå iväg till det ställe där du är helt ensam, där du har ingen runt omkring dig, och stoppa in din favorit-musik i öronen. Det kallas ensamtid.


Jag har mitt ställe på landet, uppe bland bergen vid havet där ingen annan är. Min favvo spelas i hörlurarna och med små steg är jag tillbaka i verkligheten igen då jag inser att livet är fullt av utmaningar som man bara måste ta sig igenom.


5e juli 2011

Moooorning mina vänner! Jag sitter och halvsover i soffan, känns bra att man ska snart bege sig till handbollsplanerna och spela match med ingen energi alls. Förhoppningsvis så kommer den inom kort så jag kan springa som sjutton på plan.

Innan jag åker hemifrån så tänkte jag kolla hur det går med våran deal? Ja, jag vet att jag tjatar men detta är något väldigt viktigt som jag ser att många glömmer när de böjer sig ner och lyfter något. Jag hoppas innerligt att du lyfter på rätt sätt så att inte din rygg belastas i onödan. Ny läsare? Kika in här!

 


Good night

Jag säger godnatt ifrån mig efter att ha gottat mig denna måndag med knäckebröd efter middagen, gottigott. Om du inte har testat rågknäckebröd med kaviar, gör det imorgon bitti! Du kommer inte ångra dig, promise.

Här nedan tänker jag bjuda er på ögongodis som gör att ni kommer bli lika häpna som jag. Hur kommer det sig egentligen att en människa kan vara så fruktansvärt vacker som Candice Swanepoel? Anyone?


Frightened


Fotograf: Pierre Gander // MUA: Malin Magnolia Karlsson // Modell: Jag/Avenue Modeller


Bli frisk, ja tack

Jag vaknade upp imorse med en värre förkylning och lite känn efter halsont. Sur som ett litet barn blev jag tvungen att avboka mitt spinningpass och sushi till lunch med min vän Tove. Nu håller jag tummen att förkylningen försvinner över natten så inte det roliga under denna veckan också behöver avbokas.


Vardagsmotionen blev dock inte inställd. En promenad på 6 km hann jag med. Sitta helt still tänker jag inte göra, det går liksom inte.


Omelett med spenat

Jag kunde inte hålla mig när jag klev upp imorse och prova den där utsökta omeletten som stod i min nya kokbok. Resultatet blev en misslyckad, men jävligt god omelett.

Det du behöver är: ägg, mjölk, olivolja, salt, rödlök, röd paprika, färska champinjoner, babyspenat, basilika, röd färsk chilipeppar (om du gillar stark mat) avokado och mozzarellaost.

Hacka rödlöken i småbitar och fräs tillsammans med babyspenaten i olivolja. Tänk på att ta mycket spenat då den krymper i stekpannan! Tillsätt chilipepparn, om du vill, och hacka champinjonerna och paprikan. Riv också basilikan. Vispa 2 ägg och mjölk, häll i salt och häll över detta i stekpannan tillsammans med grönsakerna. Strö över mozzarellaosten, jag körde på vanlig ost för vi hade ingen mozzarella hemma. Vänta tills omeletten är klar och servera med avokado skärd i bitar.

Lär känna mig, del 2

Mulattbarn är något av de sötaste jag vet, jag ska ha mulattbarn när jag skaffar barn. Det enda hindret jag har är att jag måste hitta en mörk man som jag blir kär i.

Jag är född i Stockholm och bodde där i sex år. Detta gör att jag har min bästa vän bosatt i Stockholm som jag saknar ihjäl mig i princip varje dag.

Jag har spelat handboll handboll i 9 år, dock spelar jag inte längre.

När jag var 13 tyckte jag att mina lår var för tjocka. När jag tänker efter så fattar jag inte vart jag fick den tanken ifrån då jag var lika smal som jag är nu, om inte smalare.

För ungefär ett och ett halvt år sedan slutade jag med att proppa i mig en massa skit under en väldans massa år såsom vitt bröd, godis, chips, glass och läsk varje dag. Kebabtallrik, pizzabröd med sås och pizza var tre återkommande rätter i min kost under en lång, lång tid.


Oh, smarrigt

Efter att ha kikat på PT-Fias blogg då jag såg att en av hennes kokböcker är Jag vill bara se bra ut naken kunde jag inte motstå frestelsen att bege mig till en bokaffär och inhandla den själv.
Med ett leende på mina läppar ligger min nya kokbok på mitt skrivbord och jag kan knappt vänta tills jag får ställa mig i köket och skapa de nyttiga maträtter som kokboken innehåller. Vad ni bör se fram emot är en massa smarriga recept som kommer dyka upp här i bloggen fyllda av nyttiga fetter, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Sounds good?

Tacka ja till planering


Planera dina måltider, vad ska du äta? Vilken tid ungefär ska du äta dem? Gör detta helst dagen innan så att du äter var tredje timma samt vet vad du ska äta när du kliver upp på morgonen och inte står som ett frågetecken i köket på morgonen. Detta gör också att du sparar en väldans massa tid om du kikar vad du har i frysen på kvällen, lägger ut det på morgonen och låter det tina så att det bara krävs tillagning när du kommer hem från t.ex. jobbet och inte tänketid, samt kanske en sväng till mataffären.

Alltså...
- Planera dina måltider kvällen innan
- Ta ut maten ur frysen på morgonen och låt den tina under dagen
--> Maten är redo att tillagas så fort du kommer hem från jobbet!
:D

3e juli 2011

Godmorgon! Jag känner att förkylningen kommer krypandes vilket innebär att jag kommer spendera denna söndagen till att vila och lyssna på min favorit inför en vecka full av träning. Two and a half men visas just nu på teven och soffan kommer i princip vara min plats idag.



Jag hoppas att du njuter av denna söndagen på samma sätt som jag kommer göra. Förhoppningsvis är ni tillräckligt friska för att låta en del av eran söndag gå till träning, i mitt fall blir det tyvärr tvärtom.

En läsares middag

Rebecka var den enda som skickade in sin måltid till mig så här nedan får ni se hennes smaskiga middag! Något ni kan tänka er att äta?


Pitabröd, fritt från konstiga ingridienser, med stekt lax, ekologisk pesto, paprika, purlolök och sallad.

Till detta hade dom en fruktsallad bestående av frysta bär, röda ochsvarta vinbär, jordgubbar och honungsmelon, banan och solrosfrön.

Vill du skicka in någon av dina måltider? [email protected] är den rätta adressen!


Variation, lika bra träning

Jag vet inte om du har tänkt på det innan, men skogen är en av de bästa träningsställena man kan tänka sig. Med en massa stenar, bäckar och hinder på marken som du måste ta dig över med ansträngning. Med en rask promenad eller joggingtur i skogen kommer din kropp få känna på hög ansträngningpulsen kommer stiga steg för steg. Det är just när pulsen är som högst som konditionsträningen ger mest resultat.


Vad väntar du på! Nästa gång du går ut med hunden, vännen eller själv på en promenad. Nästa joggingtur du beger dig ut på, gör det i skogen istället! Lite variation, lika bra träning :D


2a juli 2011


Med denna underbara bilden på Candice Swanepoel hoppas jag att värmen kommer tillbaka inom kort. Vill kunna gå ut på altanen det första jag gör och avnjuta en lång frukost i solen, jag vill ha tillbaka utomlandskänslan.

Denna lördagen kommer jag spendera med släkten och ikväll blir det att träffa Malin. Jag hoppas innerligt på en spontanutgång då jag bara vill ut på dansgolvet och dansa röven av mig. Det var för längesedan nu!

Sockerfria muffins.

Ja, ni läste rätt. Jag kunde inte motstå de sockerfria muffinsen som PT-Fia la ut på din blogg. Överraskande nog är jag helt tagen av smaken tillsammans med jordgubbar och grädde. Sockerfria muffins, kan det bli bättre?!

Sätt ugnen på 225 grader. Smält 200 gram riktigt smör tillsammans med 200 gram mörk choklad. Det ska vara minst 70%, själv tog jag en choklad med 70% och en med 86%. Under tiden vispar du 4 stycken ägg till fluff, häll i lite mindre än 2 dl vispgrädde samt nästan 1 kryddmått med ren vanilj, för mig blev det vanlijsocker och det funkade lika bra det. Vispa ihop chokladsmeten med detta ordentligt och häll smeten i muffins-aluminiumformar till lite mer än hälften. Stoppa sedan ner ett hallon i varje form och grädde dem i ugnen i 10-12 minuter.

Servera med färska jordgubbar och vispad grädde!! :D


Update: Tycker ni jag ska fortsätta baka antisocker-bakelser? Är detta något ni gillar?

Super bowl



Är inte det här uppträdandet typ det bästa som någonsin har gjorts och kommer att göras? Jag tror jag dör lite så bra det är.


Variation

En lite annorlunda och god sallad som du kan byta ut mot den vanliga salladen. Enligt mig så tror jag att man behöver variation i sin kost så att man inte tröttnar på de rätter man har att välja emellan :D


Rivna morötter med riven äpple samt skivade clementiner. Gott att servera till kyckling och fisk, hett tips!


Lyssna på din kropp

Jag vaknade upp imorse med lite halsont och det är allt som behövdes för att jag skulle avboka mitt Bodypump-pass på förmiddagen. Jag tror att det som många gör är att inte lyssna på sin kropp utan kör fullt ut ändå, vilket oftast slutar med att nästa dag ligger dem i sängen med förkylning, halsont, feber osv. Det gäller att lyssna på sin kropp, även om den bara säger ifrån lite. Gå ut på en promenad istället för att bege dig ut i joggingspåret eller cykla till gymmet.

I framtiden hoppas jag nu att du lyssnar på din kropp. Att träna sjuk är inte hälsosamt, det tär bara på din kropp något så fruktansvärt och du förlänger dina sjukdagar i onödan.


Sätt på din favvo-musik i hörlurarna och bege dig ut på en promenad istället om du känner att din kropp säger ifrån. Det är mitt tips till dig som känner att förkylningen eller halsont kommer krypandes.


RSS 2.0