A long day

Nu är jag äntligen hemma! Ska nu ta en dusch och tvätta bort mitt smink som jag gärna vill vakna med och ha imorgon, men det resultatet skulle nog inte blivit en höjdare.. Haha. Min finfina vän Isabella blev rätt ut sagt chockad när jag sa att jag tyckte det var jobbigt att böja mina ögonfransar, sätta på mascara och att jag tycker att det är skittråkigt att sminka mig själv. Men det är ju så tråååkigt, lägger hellre tiden på att göra iordning en brakar frukost med en massa nyttigheter :D

P.S. Berättar mer om plåtningen imorgon, nu vill jag bara duscha och STÅ upp, haha. Har suttit ner i flera timmar i rad och med den energin jag har är det nästan omöjligt!

Skulle gärna gå runt sminkad såhär varje dag, men alltså, vart tar man energin ifrån när man går upp på morgonen, ser ut som en zombie och det enda man vill göra är att somna om?


Mobilblogg - äter

img_6288 (MMS)

Äntligen har Frank's öppnat igen! Har saknat ceasarsalladen! :D


Ute och promerar

img_5484 (MMS)

Plåtningen gick skitbra! Jag och milen är nu ute och promenerar, vi är påväg till super sushi. Efter det blir det häng i stan innan jag ska sitta som sminkmodell ikväll :D


Gudomligtgott

Igårkväll slängde jag ihop detta gudomligt goda kvällsmålet som man också kan äta till mellanmål. Avokado, keso och ägg. Glöm för guds skull inte örtsaltet, just saying.


31a maj 2011


Godmorgon! Mer taggad kan jag inte vara, det ska bli så jäkla kul. Med en fullspäckad tisdag där inte träning hinns med så gör jag likadant som igår, promenerar till spårvagnen. Alltid lika uppfräschande med en morgonpromenad.

Vi hörs på mobilen senare, nu måste jag upp och göra iordning en stor och mättande frukost! Hasta la vista! :D

Stranger in moscow


Med världens bästa i högtalarna och en Vogue-tidning framför mig över jag stenhårt inför plåtningen imorgon. Jag ska brilliera från topp till tå, gå därifrån med gott samvete och bilder som är stunning!

Awesome day


Vilken förjävla bra dag! Klarade matte nationella, har hunnit med en långpromenad samt fått mitt första betalda modelljobb! Say whaaat?! Var på agenturen idag för att ta nya polarid bilder och fick den chockande frågan om jag kunde jobba mellan nio och ett imorgon, eh.. JA! Så imorgon är det plåtning som gäller, återigen, jag är förjävla glad! :D

NU; Övningskörning, ska ta tag i körandet ordentligt så jag har mitt körkort efter sommaren! Hur långt har ni kommit med körkortet?

Breakfast mix



Rågbröd med salladsblad, keso, gurka och paprika. Leverpastej och gurka. A-fil med naturell musli, frysta blåbär och russin, samt ett stort glas vatten till. En frukost ni kan tänka er att äta?

Sunday evening


Hola! Efter att ha suttit still hela dagen kunde jag inte stå emot samma träningspass som igår. Nyduschad sitter jag nu i soffan med två skolarbeten framför mig samt Two and a half men påslagen på teven. Strax kilar jag upp till köket och gör iordning ett gott och nyttigt kvällsmål för att återigen ge mina muskler energi och inte gå ner i muskelmassa, repeterar det så att det fastnar i era huvuden, bara säg till mig så att det inte går för långt och ni vill slå sönder skärmen, haha :D

Förresten, jag bubblar av lycka inom mig för min hy har blivit sååå mycket bättre än förut. Slutade helt med ansiktsprodukter och tvättar det bara med vatten och sminkborttagningsmedel, cashiiiing!

Ät fibrer


Välj bort den vita pastan, riset och nudlarna mot fullkornsprodukter, råris eller grov/fullkorns bulgur så ofta du kan. Dessa produkter innehåller fibrer som stimulerar tarmrörelserna, skyddar mot tjocktarmscancer, håller oss mätta längre samt gör matsmältningen mer effektiv. Andra prdukter som innehåller mycket fibrer är rågbröd, rotfrukter, frukt och bär, havregrynsgröt, grovt bröd, fullkornsflingor (kolla dock sockerhalten så de inte innehåller mer socker än fibrer) linfrön och baljväxter. 

Vad som kan hända om du äter för lite fibrer är att du kan få förstoppning, hemorrojder, diarrèer, tjocktarmscancer, högt blodtryck etc. Men se till att inte äta FÖR mycket fibrer, då kan man lätt få mycket gaser. Det gäller att hitta en balans i sin kost :D

Ett måste

Jag sitter och skriver på ett stort samhällsarbete just nu medan min favorits musik strömmar ut ur högtalarna. Ett måste när jag pluggar är musik, ett måste när jag pluggar är Michael. Hold my hand är åter en låt som konstant har börjat spelas i mina högtalarna, den är så fruktansvärt vacker, så vacker att jag får tårar i ögonen. Kommer ihåg när den kom först och jag lyssnade sönder på den, tror den hade mer än 200 spelningar på Itunes i loppet av en vecka, ha ha.. Snacka om en galen tjej som är helt besatt av MJ ;)


29e maj 2011

Godmorgon solstrålar! Jag ligger just nu i min säng och kikar i Elle. Var på en testplåtning för några dagar sedan då fotografen sa att jag behövde öva mer på poser så att jag skulle bli mer mångsidig och det är precis det jag gör just nu!

Ska öva stenhårt inför Monki castingen då de söker tjejer som kan röra på sig, det skulle var förjävla gött om jag får jobbet för jag vill verkligen att modellandet ska komma igång och det snart!



Football and cheese

Jag hann med träning idag. Blev en intensiv halvtimma på våran motionscykel samt 8 min abs så mina magmuskler fick jobba lite också. Min mage ska vara stenhård i sommar!

Nu sitter jag med min bror och kollar på Champions league mellan Barcelona - Manchester United med en ostbricka framför mig, en bättre lördagskväll är svår att få. Just nu står det 1 - 1 i matchen, vilka hejar ni på? Själv hoppas jag på att det blir straffar och att Barcelona tar hem hela skiten! :D


Brieost i mitt hjärta, detta är helt klart godare än godis. Gott, godare, godast.

Träna fast förkyld?

Hej!
Jag skulle vilja få tips och råd om hur jag ska göra med träningen då jag är sjuk/förkyld. Jag har kommit igång med träningen igen och det känns så himla skönt! Har ökat kondition väldigt bra men nu har blivit sjuk. Den största anledningen till att jag tränar är för att jag ska må bra och för att jag vill tappa onödiga kilon. Men det känns verkligen som att jag kommer tappa all kondition om jag bara skiter i den för att jag är sjuk? Är det så eller bryter jag bara ner kroppen om jag tränar då jag är sjuk? Jag frågar dig för att du verkar så sjukt erfaren och för att jag själv är så himla orolig för att jag ska gå upp i vikt och tappa träningen! Jätte tacksam för svar...KRAM


Svar: Om jag skulle varit i din situation så skulle jag gått ut på långa och uppfriskande promenader istället för att utsätta min kropp för hård fysisk träningen. Eller kanske ge dig ut på en cykeltur med låg ansträngning? Det är fortfarande bra träning men ger såklart inte lika mycket som en joggingtur men du måste prioritera din hälsa för träningen. Lägg märke till att du inte ska ut och röra på dig om du har feber etc. Men jag vet hur frustrerande det är att inte kunna träna när man har en otroligt stor träningsmotivation.

Anledningen till det är för att eftersom du har en infektion i kroppen, och när du tränar, så har din kropp svårt att ge tillräckligt med energi åt båda. Din träningseffekt blir väldigt låg för att din kropp prioriterar immunförsvarets kamp mot infektionen och när du väl tränar så försämrar du ditt immunförsvar vilket gör att din kropp har svårt att bli av med infektionen. Du drar ut på infektionen mer och mer alltså, den släpper aldrig

Det som faktiskt kan hända om du tränar fastän du är sjuk, du har en infektion i kroppen, så kan du drabbas av hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation. Dessa inflammationer påverkar hjärtats slag.

Hoppas du blev nöjd med svaret och skippa gymmet och gå ut på promenader istället, samt ät mycket C-vitamin som finns i grönsaker, frukt och bär!


Detta är en perfekt C-vitamin källa. Ananas och jordgubbar, mums! :D

Yumyum

Jag kom hem vrålhungrig ifrån stan och skrapade ihop detta som en sen, men lätt, lunch. Eftersom vi ska grilla ikväll så ville jag inte äta någon stor lunch, här är iallafall resultatet av en blandad, men god och nyttig, lunch med olika ingridienser:



A-fil med jordgubbar, banan, linfrön och lite rågfras. En knäckemacka med makrill och ett stort glas vatten.

Varför ska du äta makrill? De enkla anledningar är att makrill innehåller omega 3-fett som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar, samt att det är mer klimatsmart.


I stan

img_9250 (MMS)

Sitter och fikar på espresso house med min fina vän Isabel :D


28e maj 2011

Godmorgon! Allt bra?

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag inte bloggade på hela dagen igår men jag hade en fullspäckad fredag. Jag och Malin skippade utgången och åkte hem till henne istället, hyrde Baksmällan och köpte jordgubbar som fredagsmums. 

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på min favorit, det är förresten något som har hänt med min träningsmotivation som jag inte uppskattar.. BLÄ.

Mmm... Jordgubbar!

27e maj 2011


Morning sunshines! Idag är en sådan dag som jag bara vill sitta hemma och inte göra någonting. Kvällen igår blev lyckad, förutom att när det var som roligast så var jag tvungen att bege mig hemåt. Menmen, kanske ska ut ikväll igen om jag orkar.

Nu måste jag börja göra mig iordning för skolan, är så jäkla nervös inför min första körlektion!!

The girl was bad..

.. the Girl was dangerous. Du är så jävla bra.


Beautiful girl

En helt otroligt vacker bild på Frida Gustavsson.


Tänk er, tjejen är bara 18 år gammal, har prydit omslaget på Elle flera gånger, hon var en av de mest efterfrågade modellerna under vårsäsongen 2011 och är årets modell 2011 av Svenska Elle. Här snackar man om en framgångsrik tjej!


26e maj 2011



Ringen och örhängena är från Glitter. Favorit-tröjan är på idag och sminket skippade jag som vanligt!

Godmooorning! Har börjat dagen med en stor och nyttig frukost samt med min favorit i högtalarna, det går helt enkelt inte att få en bättre start. Ska strax bege mig till spårvagnen för att få en morgonpromenad, jag kommer inte ha tillgång till dator idag för ska åka med en vän direkt hem till henne efter skolan och sedan ska vi ut. Men har tidsinställt några inlägg till er, ha en dunderbra torsdag!

Smarrigt kvällsmål

Jag ska nu hugga in kvällsmålet som står framför mig. Jag har en särskild kärlek till brieost, skulle helt seriöst kunna äta upp en hel brieost på nolltid, yummie.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan, ha en bra kväll så hörs vi imorgon bitti, börjar klockan elva, så jäkla skönt! :D


What about meatballs?


Undrar du också vad som gömmer sig inom Icas frysta köttbullar? Let`s find out!


Som du ser så innehåller frysta köttbullar så mycket mer än bara nötkött, de är samtidigt redan friterade i palmolja, tänk er då att man oftast steker köttbullarna en gång till i smör. För att göra det värre är inte palmolja bra fett eftersom mer än 50% är mättade fettsyror som kan leda till högt kolesterol och ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Jag försöker att undvika frysta köttbullar så gott som det går och göra egna när jag har tid, kommer du göra samma sak som jag?

Efter träning


En av de bästa grejerna jag vet är att komma hem efter träningen och få i sig en god och nyttig lunch. Jag och Malin gick hem till mig efter träningen och lagade ihop en kycklingsallad med fullkornsbulgur och keso, jag mår så fruktansvärt bra just nu!

Har ni någon favorit-mat efter träning? :)

Dags för träning!


Nu tar jag cykeln ner till gymmet och tränar med Malin, spinning och s-core, ja ni hörde rätt! Blev rent ut sagt chockad igår när hon frivilligt följde med, hennes ben kommer vara som gelè efteråt.. Hehe :D

Efter träningen sticker vi hem till mig och lagar lunch, lediga onsdagar är guldvärda!

Strawberry and protein

Jag vaknade imorse utvilad, det var längesedan det hände faktiskt. Och med en stor jordgubbe kvar, träning väntar så tänkte jag att min frukost skulle bestå av jordgubbar och en massa protein. Dethär blev resultatet:


A-fil med rågfras, linfrön och jordgubbar. En tallrik med två stora ägg och två stora klickar av keso, samt ett stort glas med vatten.

Om jag ska ge denhär frukosten ett betyg får den en fet tia.

Inspiration


Monki casting


Glad tjej som skriver! När jag som minst anar det ringer agenturen och berättar att jag ska på casting i juni för Monki, yeyey. De frågar också om jag är upptagen i sommar för om jag blir utvald bland modellerna på castingen kan det bli så att de vill använda mig flera gånger, yeyeyeyey! Har också en spännande grej att berätta för er som sker på fredag, men det kommer inom kort ;)

One word, Amazing


Tävling


Jag är med i en tävling där man ska motionera så mycket som möjligt med appen Runkeeper som jag nyligen tipsade om. Du kan använda dig av appen till nästan alla aktiviteter du gör samtidigt som du ser hur långt du gått/sprungit/cyklat m.m. Läs mer om tävligen och anmäl dig här, jag hoppas att det är några av mina bloggläsare som tar sig själv i kragen och anmäler sig! :D


Inspiration; jordgubbar


Om man bara har jordgubbar i kylskåpet så går det att göra dussintals med nyttiga frukostar. För mig blev det idag havregrynsgröt med jordgubbar och mjölk. En supernyttig och väldigt mättande frukost, cachiiing!

Energy


Energifylld tjej! Det har blivit mycket träning idag, detta gillas starkt. Promenader, 30 minuter spinning och s-core, nu är jag igång för fullt! Imorgon blir det träning också då jag åker iväg till gymmet och kör ett styrketräningspass själv. Brukar ju egentligen gå på Bodypump men eftersom jag ska till läkaren imorgon på eftermiddagen så hinner jag inte, menmen, ska pressa mig själv tills musklerna darrar ändå!

NU; Two and a half men visas på teven och jag ska göra kvällen guldvärd genom att göra iordning ett gott kvällsmål. Vi hörs imorgon!

Mat-freak


Min käre bror ska ha med sig matsäck imorgon och gissa vem som tog på sig uppgiften frivilligt att göra han några smaskiga mackor? Me! :D Jag måste nog vara galen men så fort jag hörde att han skulle ha med sig mat, helst mackor, så gick jag nästan upp i varv och kom med en massa förslag. Hehe, hej mat-freak!

Just beat it!


En sak är säker, jag kommer aldrig kunna dansa som du, ingen kommer någonsin kunna dansa som du. Hur fan gör du?!

23e maj 2011


Godmorgon! Snart så beger jag mig ut i solskenet för att åka till skolan, älskar när man kommer in i köket och solen lyser igenom. Älskade sommar.

Nu måste jag kila snart, tar en promenad till spårvagnen idag för att få en morgonpromenad, om jag hinner. Är alltid en sån jävla tidsoptimist och tillslut slutar det med att jag har 5 minuter på mig att äta frukost, blogga och borsta tänderna. Ha en bra dag så hörs vi ikväll när jag kommer hem från gymmet!

Slapp söndag

Härlig söndag. Om jag ska sammanfatta vad jag har gjort idag så är det ingenting och det har varit galet skönt. Eftersom jag har varit förkyld hela denna veckan har träningen fått lida så jag är riktigt pepp på att komma igång återigen! Är ivrig på att sätta mig på spinning cykeln och cykla tills benen säger emot och känna hur musklerna darrar, spinningen imorgon lär bli jobbig!

NU; Göra min broder sällskap framför teven och göra iordning en mumsig smoothie som kvällsmat. Vad gör ni denna söndagskväll? 

Bästa vän.


Body favour


Skippa alkoholen. Jag tror inte du förstår hur mycket alkohol skadar din kropp därför tänkte jag nu rabbla upp ett par saker som jag hoppas att du läser igenom noga. Om du dricker alkohol hoppas jag du minskar ditt intag eller slutar helt.

- Alkohol kan skapa cancer i flera organ.
- Alkohol kan skapa hjärnskador.
- Alkohol kan bidra med att du får leverinflammation, hepatit, och skrumplever. Skrumplever kan i värsta medföra livshotande blödningar.
- Alkohol kan orsaka magkatarr samt magsår.

- Om du tränar så förhindrar alkoholen musklernas återhämtning och tillverkningen av proteiner.

Vad säger du, hoppar du på mitt tåg och lägger alkoholen åt sidan? Såklart kunde jag inte detta själv utan använde mig av internet, källa ett och källa två.

BIRTHDAY PARTY

Här kommer bilder ifrån festen, det var en sån jäkla kul kväll!!


Jag och Isabelle innan festen. Jag tror det tog typ 3 timmar för oss att bli klara, haha.


I väntan på skjuts till festen.


Jag och min underbara kusin på festen!


Sebastatian, Anna, Isabelle och Jakob.


Vid middagsbordet.


Sedan drog dansen igång!


Jag och Isabelle på dansgolvet, helskotta vad varmt det var!


Mer dans!


Skön bild, haha.

22a maj 2011

Hej och hå! Min kära mamma hade 50-års fest igår som blev hur lyckad som helst. Dundergod mat, skratt och galet mycket dans. Kan säga att det blev ett svettigt träningspass på dansgolvet! Just nu är jag jävligt trött och mina fötter värker som bara den, men lyckat blev det!

Jag lovar att jag ska visa bilder här i bloggen men nu ska jag strax ta en dusch, göra lunch och göra absolut ingenting denna söndagen förutom ikväll då jag måste plugga. Har ni haft en bra helg? :D

Fan, jag saknar dig redan din lilla skrutt!

21a maj 2011

Godmorgon på er! Jag och Isabelle gick upp för någon timma sen och satte oss vid köksbordet och åt frukost samtidigt som jag förhörde henne på hennes religionsprov och jag måste säga en sak, hennes skola är sinnessjuk. SINNESSJUK.

Nu ska jag fortsätta njuta av favoritens musik i högtalarna, ni vet redan vilken låt som spelas hehe, och börja göra mig iordning lite smått, det kommer bli en jävligt rolig kväll!

Jag och Isabelle igår i stan.


It`s taking me higher


Jag kan inte undgå det fakta att denna låten får mig att vilja ställa mig på dansgolvet och dansa. How about you?

Favorit

Imorse tvingade jag upp Isabelle tidigare för att göra mig sällskap i köket när jag gjorde frukost. Resultatet blev favvo-frukosten bestående av både frukt och grönsaker.


Omellett med keso, tomat och avokado. En smoothie gjord på naturell yougurt, kesella lätt, hallon, ananas, blåbär och banan, samt ett stort glas vatten. Har ni någon favorit-frukost?

Movie tajm!

Jag mår helt awesome just nu. Vi har precis vart ute på en långpromenad och ska nu bädda oss ner i soffan framför Solsidan, ha en bra kväll så hörs vi imorgon bitti :D



Mot centralen


Snart beger jag mig till centralen och hämtar upp bästis. Tar spårvagnen in så på köpet får jag mig en promenad och frisk luft, tror inte det kan bli bättre än så. Får heller inte glömma ladda ipoden så favoritens musik kan spelas under promenaden, jag tror inte ni förstår hur mycket jag knarkar You rock my world just nu. Tror jag har klickat på replay minst 10 gånger idag, men det är inte så konstigt för fy sjutton vad bra den är! :D

Your help, please

Jag och Milen har bestämt oss för, om allt går som det ska, att vi ska boka en sista minuten resa så vi åker i juli. Frågan är bara vart? Nu kommer vi till delen där jag behöver eran hjälp. Om du har varit utomlands med vänner eller vet något ställe som är väldigt bra får du gärna skriva tips! Det ska vara ett hotell som ligger nära stan så man kan lätt gå ut på kvällen.

Redan nu vet jag att vi kommer ha förjävla kul och resan kommer vara ett minne för livet eftersom det kommer vara våran första resa tillsammans samt utan föräldrar. Resan kommer vara ett resultat av skratt, sol, bad, promenader, god mat och party. Jag är fett pepp! :D

Förhoppningsvis står jag i havet igen med bikinin på och njuter för fullt!

Yum


Rågbröd med smör, lite ost, keso, avokado, tomat, paprika och ägg. Ett glas med a-fil och rågfras, samt ett stort glas vatten.

19e maj 2011

Tjingeling! Även om min förkylning fortfarande sitter i, det regnar ute och att jag ska ha spanska nationella skriv idag som kommer gå åt skogen, så är jag fortfarande på strålande humör. Idag rullar nämligen min bästa vän in hit till Götet med tåg, som jag har väntat! :D

.. dags att återgå till frukosten och tagga inför nationella, talk to you soon!

Jag och Isabelle i somras.


Oh, come on!


Lingongrova; OUT


Lingongrova har alltid varit mitt favoritbröd men det ska det bli ändring på! Jag har aldrig riktigt kollat vad som finns i brödet Lingongrova och det ångrar jag nu efter att ha kollat i innehållet. Ser nu att brödet innehåller en massa ingridienser, 9 gram sockerarter och jag själv vill ha ett bröd som är så naturligt som möjligt. Från och med nu bojkottar jag Lingongrova och välkomnar Fazer Rågkusar som är osötat, endast innehåller 2 gram sockerarter och innehållet är naturligt och nyttigt.


Varför är rågbröd nyttigt?
- Innehåller kostfibrer som är bra för tarmarna, de drar också ner på kolesterolvärdena.
- Väldigt mättande p.g.a högt fiberinnehåll och för att kolhydraterna i brödet tas upp långsamt.
- Innehåller mycket av vitaminerna B och E, samt mineralerna järn, fosfor, magnesium, mangan och zink.

Colorful breakfast


La till lite extra färg idag på frukosten vilket resulterade i dethär resultatet: Omelett med tomat, orange paprika, skinka, keso samt lite ost. I den lilla rosa burken ligger det kesella med jordgubbar, som alltid dricker jag ett stort glas vatten till frukosten.

18e maj 2011


Godmorgon! Började dagen med en promenad på 5 kilometer och jag sitter just nu och äter en stor frukost i soffan. För tillfället så knarkar jag min favorit på youtube och blir irriterad över hur överdrivet bra musiken och dansen är, haha. Nu ska jag fortsätta njuta av min frukost och sedan hoppa in i duschen, ciao!

You make me crazy


En annan version av You Rock My World och jag älskar den. Lyssna på rösten, kolla på dansen, kolla på alla geniala rörelser, kolla på perfektionen, bara kolla och lyssna. Värdsklass, världsklass, världsklass. Jag kan inte få nog! Olagligt bra, det är så fruktansvärt bra så jag inte kan förklara det med ord.

Salmon with pesto

Denhär laxrätten jag gjorde till middag var väldigt uppskattad bland familjen så tänkte att jag skulle dela med mig av receptet här på bloggen. Allt du behöver är lax, grönsaker, pesto, creme freiche, citronpeppar, salt, peppar och råris.


Börja med att koka råriset, det tar ungefär 40-50 minuter. Sedan sätter du på ugnen på 225 grader och börjar göra iordning laxen. På mina laxfileèr hade jag pesto, salt, peppar och citronpeppar. Lägg dem i en smörjd ugnsform. Nu skär du upp dina grönsaker, man kan ha i princip allting men jag tog broccolli, morötter, squash och paprika. Lägg dem tillsammans med laxen i ugnsformen eller i en egen, beror på hur stor den är. Låt sedan laxen och grönsakerna vara i ugnen i 20-30 minuter.

Hurtig


Så fort jag kom hem från skolan så tog jag på mig mina Easytones och gick ut på en snabb promenad med en ljuvlig röst och galet bra musik i öronen. Eftersom att min förkylning fortfarande sitter i och rethosta har tillkommit så får jag avstå från träningen idag också, men om allt går som planerat är jag i joggingskorna igen på torsdag. 

Resultatet blev att jag gick 5,5 kilometer på ungefär en timma, känns väldigt bra just nu. Energin är på topp och jag ska snart ställa mig i köket och börja laga maten, lax blir det idag! Har jag förresten nämnt att jag älskar att laga mat? :D

Make that change


Nu har jag äntligen slängt ut K-special flingorna som är proppfyllda med socker och honung, till ett nyttigare alternativ, nämligen rågflingor. En sak jag säga er, rågflingor är minst lika gott som K-special, om inte godare. Vad sägs om att göra likadant? :D

Morgon yummie

Godmorgon. Jag har laddat upp med en mega mumsig frukost inför Matte Nationella, 4 timmar ska man sitta ungefär. 4 fucking timmar och jag som har svårt för att sitta still, good luck! Efter att provet är klart kommer jag behöva ta en lååång promenag, synd bara att det regnar :(


A-fil blandat med kesella, rågfras, jordgubbar och linfrön. Två ägg med keso, samt ett stort glas med citronvatten.


Hållauppeenergin


Istället för sitta med en godispåse bredvid sig imorgon på nationella för att hålla energin uppe så har jag gjort iordning en fruktbomb som ska hålla min energi uppe. Gott, godare, godast.

Spicy chicken

Jag tog mig själv i kragen och tillagade min egna marinad till kycklingen idag. Resultatet blev förvånansvärt bra och jag njöt fullt ut av denna middagen bestående av: Kyckling, min egna marinad, grov bulgur, keso och grönsaker.


Börja med att sätta på ugnen på 200 C, skär sedan kycklingen i tunna strimlor och gör sedan iordning marinaden. Min marinad gjorde jag på kesella, creme freiche lätt, soja, sambal oelek, grön pesto, chili sauce, lite salt och peppar. Doppa sedan kyckling strimlorna i marinaden och lägg dem på en ugnsäker form in smörjd i smör. Låt kyckligen vara inne i 30-40 minuter, så lång tid tog det ungefär för mig att få den genomstekt. Börja sedan koka upp bulguren.

När kyckligen är genomstekt och bulguren är färdig så är maten redo att servera. Enjoy! :D

Today`s


Denna måndag resulterade frukosten i en tallrik med havregrynsgröt och lingonsylt, samt en smoothie gjort på banan, hallon, blåbär, naturell yougurt och kesella.

Förkyld, halsbränna ååh


Redan igår kände jag mig krasslig, halsbränna, förkylning och otroligt trött. Det har blivit lite bättre idag men träningen får jag stryka ifrån listan, det får istället bli en långpromenad. Det har tagit tid för mig men nu har jag äntligen lärt mig attta hand om min kropp när den säger emot. Genom att skippa gymmet och istället gå ut och promenera gör jag min kropp en stor tjänst.

Cause I can`t get enough of you


Är helt slut i kroppen efter att ha strosat omkring på stan, fått reda på att jag har ynka 3 kronor (!!!) kvar att leva på denna månaden och röstat så ska jag snart bädda ner mig i soffan för att äta mammas goda lasagne med sallad. Lite senare ikväll blir det förhoppningsvis en långpromenad med bästa vän i telefon, lite matteplugg och tevetittande. Brabrabra söndag.

Vad har ni hittat på idag? :D

Frukt i väskan


Se alltid till att du har en frukt i väskan om du blir hungrig. Jag kan säga att ifrån mina egna erfarenheter så är sötsuget som värst när man är hungrig och man vill göra vad som helst för att få bort det. Men, med en frukt i väskan kan du snabbt ta bort hungern och sötsuget på någon minut.

15e maj 2011


Ungefär vid tolv-tiden igårkväll stack jag hem till Malin där det var bröllopsfest och full fart. Det blev dans och en massa skratt och jag stampa innanför dörren vid halv tre snåret. Jag kan säga såhär, det går att ha jävligt kul utan alkohol så försök inte ;)

Mina planer för idag är att träffa vänner, ska vara i stan halv ett så det är bäst att jag börjar röra mig nedåt till rummet mitt och fixar iordning mig, ciao!

Godisregel;

För att inte köpa för mycket godis så har jag en regel varje gång jag ställer mig bland lösgodiset:


Jag får högst ta en bit av de godiset jag gillar, högst två bitar av mina favoriter och högst tre bitar av mina absoluta favoriter. Med denna regeln hindrar det mig att köpa för mycket godis och jag sparar pengar också. Ät godis med måtta!

Favoritmackan


Även fast halsen säger emot ska jag nu hugga in favoritmackan med en smoothie till. Känner att halsen har börjat strejka och att energin är i botten. Ska äta klart min lunch och sedan bege mig ut på en promenad och komma hem med en liten godispåse i handen, mums.

Godmorgon med ett mums


A-fil med rågflingor, jordgubbar och linfrön. Ett stekt ägg med keso och skinka samt ett stort glas citronvatten.

Matälskaren nr 1


Den senaste tiden har jag fått en otroligt stor passion för mat och den passionen kommer nog finnas hos mig hela livet. Innan så sket jag fullständigt i vad jag åt, jag åt godis, kakor och en annan massa skit varje dag. Eftersom det inte hände något på min kropp så trodde jag att det var okej för mig att ha en sådan onyttig kost, men jag inser nu att jag var otroligt korkad när jag tänkte så. Bara för att jag är smal är det inte okej för mig att proppa i mig en massa skit.

Jag är stolt över mig själv att ha tagit över mina matvanor till den nyttiga sidan. Jag äter regelbundet, 5 gånger om dagen, äter näringsrika måltider och jag har flyttat över godisätandet till helgerna.

Ditt träningssätt?


Jag kör hellre ett intensivt pass under kort tid än att ta det lite lugnare och vara ute längre. Som nu, kom precis hem från en joggingrunda på exakt 36 minuter. För att bli lika trött som att vara ute i exempel en timma så körde jag backträning och intervall träning vilket gjorde att mina ben är som gelè just nu. Känner att dethär träningssättet ger mig mer och så sparar jag en väldans massa tid.

Vilket träningssätt tränar du på?

Freaking gorgeaus

    FOTO: Tim Kristensson / timsfoto.se | STYLING: Ida Larsson

Jag tror jag har typ världens vackraste vän.

Ny favvo


A-fil med frysta hallon och blåbär, valnötter, linfrön och russin. Två stekta ägg med keso och skinka, ett stort glas citronvatten.

Matdagbok torsdag;

Frukost: Omelett med avokado, tomat, keso och skinka. Smoothie gjord på naturell yougurt, hallon, banan och blåbär samt ett stort glas citronvatten.
Lunch: Pytt i panna, rödbetor, grönsaker, morötter, fisk, sås och potatis. Vatten till det.
Mellanmål: Grönt äpple, vatten.
Middag: Blodpudding med lingonsylt och grönsaker, vatten.
Kvällsmål: A-fil med hallon, valnötter, linfrön och russin.


Mhmm... Blodpudding!

Happy girl


Klev precis innanför dörren efter en långpromenad med Isabelle i telefon. Glad som en ärta blev jag när hon berättade att om en vecka så rullar hon in med tåget ifrån Stockholm och spenderar helgen med mig. Waaah, jag längtar redan!

NU; Invänta programmet Anorexia i familjen och om ett tag göra iordning ett gott kvällsmål. Ikväll blir det läggdags tidigt eftersom jag sätter klockan på sex imorgon bitti för att ge mig ut på en joggingrunda, yesss!

Update; Ändrar joggingturen till efter skolan istället då jag vill kolla på Uppdrag:Missbruk som börjar tjugo i elva och håller på i en timma. Det är samtidigt roligare att springa när det är fler ute i joggingspåret, eller vad säger ni?

Work those abs


Torsdagsmorgon




Efter att ha fått i sig favorit-frukosten ska jag nu slappa lite i soffan innan jag beger mig ner mot bussen. Kan inte påstå att jag är peppad inför nationella men ju mer jag kan bocka av på min lista, desto närmare kommer sommarlovet. Det är bannemej mindre än en månad kvar, vad hände där liksom? :D

Sweet dreams




Bjussar på denna otroligt härliga låten och härliga bilden ifrån Aruba innan jag beger mig mot sängen och laddar upp inför engelska nationella imorgonbitti, natti natti!

Perfekt onsdagsmat


Istället för att lägga till en onyttig dressing så ersatte jag dressingen med keso och detta blev minst lika gott. Perfekt onsdagsmat när man inte har mycket tid eller ork till mat; kycklingsallad med grov bulgur och keso.

Äggfrågan

Varför ska du äta mycket ägg?




Ägg innehåller protein som består av nästan alla de essentiella aminosyror, de aminosyror kroppen behöver genom födan för cellerna kan inte producera dem själva, som våra kroppar behöver för att överleva.
Genom att äta ägg får du även i dig zink och selen som är bra för immunförsvaret och ämnesomsättningen, e-vitamin som försörjer musklerna med syre, b2-vitamin som är bra för förbränningen, cellerna, huden, håret och synen, a- och d-vitamin som är bra för skelettet samt järn som bra för de röda blodkropparna. Deras uppgift äratt transportera syre.


Runkeeper

Började dagen med en joggintur blandat med intervaller och backträning. Tycker det är så fruktansvärt skönt att få träningen gjord på morgonen och jag får den bästa starten på dagen genom att trötta ut mig i joggingspåret.

 

På armen har jag en behållare för mobilen eftersom jag använde mig av träningsappen Runkeeper för att mäta hur långt jag sprang, tips till dig som är aktiv ute, eller vill börja bli, och vill veta hur långt du t.ex. går/springer per dag. Man ställer in den aktivitet man gör så du kan även använda den om du t.ex. cyklar. Hur bra?! :D


Make it a better place


Michaels röst träffar mig rätt i själen och jag kan inte göra annat än att njuta av varenda sekund av denna låten. En perfekt låt att lyssna på efter att man har satt hörlurarna i öronen och lagt sig i sängen för att få den bästa avslutningen på kvällen. För bra för att vara sant.

QUICK


Genom att lägga avokado tillsammans med äpplen i en platsplåse så snabbmognar du avokado som i vanliga fall tar så fruktansvärt lång tid! Vad som händer är att etylen från äpplena stimulerar mognaden, ett hett tips till er alla som blir galna på den långa väntan på att era avokado ska mogna :D

P.S. Jag håller på att fixa med designen om ni undrar varför det är så rörigt.

Smaskig kycklingsallad


Bulgur i botten, stekt kyckling kryddad med mexikansk chili, tomat, gurka, paprika, avokado, keso och lite fetaost på toppen. Denhär salladen är svår att slå, maten bara smälte i munnen och jag njöt av varenda tugga. Nyttigt är skitgott, inte äckligt!

Vegetables


Alltid när jag äter lunch och middag så är minst en tredjedel av min tallrik grönsaker, ganska ofta blir det halva. Men vad jag försöker säga är att om du inte tränar så ska hälften av din tallrik vara grönsaker och om du tränar så ska en tredjedel vara grönsaker. Jag är petnoga med att äta grönsaker för de innehåller så otroligt många nyttigheter som vitaminer och antioxidanter.

Är du lika petnoga som jag med att äta grönsaker?

Drabbad

Är det bara jag som har drabbats av blogg.se driftproblem? Fick panik igår när jag såg att mina inlägg inte syntes och trodde att jag hade klantat till det, höll nämligen på att fixa och dona med kodmallen innan med ett tappert försök att flytta kategorierna under headern. Gissa hur det gick? Åt skogen! Haha.

Har många inlägg att ta ikapp, först ut är Veckans hälsotips som kommer inom några minuter!

JAJAJAJAJA



Jag SMÄLLER av så snyggt! Det första jag ska göra när jag flyttar hemifrån och vet att jag kommer bo där länge är att köpa en tapet av MJ, en fondvägg är typ drömmen haha. Fan vad snyggt det skulle vara att ha i köket, eller i vardagsrummet bakom soffan! Ååh! Hela min lägenhet kommer vara pyntad med MJ-prylar. Det största kravet på min kille kommer vara att han måste gilla MJ, annars är det kört haha.

Ät avokado!

Jag tänker nu ge er några anledningar till varför du ska äta avokado dagligen.


Avokado innehåller rätt sorts fett som minskar risken för hjärt. och kärlsjukdomar.
Avokado innehåller E-vitamin som gör mirakel för hyn och håret.
Avokado innehåller mycket kalium som är bra för ens blodtryck och muskler.
Avokado är skitgott.

Hoppas att jag har lyckats övertala er att äta avokado, själv äter jag en avokado per dag och jag kan inte få nog.

8e maj 2011

Godmorgon! Idag är jag på shoppinghumör och det bästa av allt är att jag och mamma ska snart åka iväg till torget. Måste inhandla ett par saker och förhoppningsvis kommer jag hem med ett antal påsar och ett stort leende på läpparna. Har ni några speciella planer idag?


Denhär jeansjackan skulle vara perfekt till min långklänning och mina "converse." Att gå in på H&M står högst upp på listan bland butikerna!

Mobilblogg - på språng

img_2461 (MMS)

Jag tror jag åt världens godaste kycklingsallad till lunch. Fylld med en massa nyttigheter och väldigt mättande, ni kan ge er på att den kommer upp på bloggen inom kort! Iallafall, jag är just nu på språng till min vän för myskväll. Vad som kommer visas på teven är OC och även om jag har sett alla säsonger så kommer jag fortfarande sitta lika fastklistrad framförteven. Så fruktansvärt bra!


Det blir bättre


En nöjd och trött tjej som är redo att käka lunch efter två träningspass på gymmet! Satte på teven och fastnade framför Det blir bättre då Magdalena Graaf berättar om sin hemska historia, det är nästan så jag ryser när hon berättar om sin mans misshandel. Det får mig att inse hur bra jag har det, hur missnöjd jag än kan vara med mitt liv ibland så har jag det väldigt bra när jag hör sådana här historier. A wake up call.

Frukostmacka;


med ost, tomat, salladsblad, gurka, paprika, ägg, majonäs och dijonsenap.

Tuna


Döhungrig och med brist på fantasi ställde jag mig i köket och gjorde denna ubergoda tonfiskröran med majonäs, tonfisk och rödlök. La även i avokado, paprika och gurka. Resultatet blev en god, nyttig och mättande sallad som jag kunde äta med gott samvete. Dunderbra.

Detta är jag


Jag har insett att även fast jag är 18 så är jag fortfarande samma tjej som hellre vill sitta framför en bra film och goa vänner. Jag blir inte festsugen varje helg utan det kommer när det kommer, ibland blir det två helger i rad och ibland blir det inte på flera veckor. Jag får helt enkelt acceptera att detta är jag, jag kan inte ändra på mig själv och det skulle jag heller inte vilja göra. Jag trivs med mig själv för tillfället. Jag älskar att jag älskar att träna, äta nyttigt och att jag väljer bort alkoholen. Har bara fem ord kvar att skriva, var nöjd med dig själv!

6e maj 2011

Godmorgon solstrålar! Efter att ha fått i mig en stor och nyttig frukost är jag redo för nationella i engelska, skrivdelen är idag och jag kan inte vara mer nervös. Har alltid haft svårt för grammatiken så jag hoppas innerligt att jag går ut ifrån klassrummet nöjd och med en bra känsla i magen.

Dags att kila, wish me luck!


Denna bilden får mig att längta tillbaka så grovt mycket eftersom vädret här i Götet är pisstråkigt.. Vill sitta på stranden igen och kunna ta ett dopp i det turkosa havet när jag vill! :D

DÖÖÖÖÖÖÖD


Kan konstatera att spinningcykeln och corepasset tog kål på mig idag. Jag har planerat in ett träningspass på gymmet imorgon med både styrka och kondition, får se hur det blir med det eftersom jag antagligen kommer vakna upp med träningsverk imorgon. Om jag har tur kommer det på lördag istället! Fast då ska jag förhoppningsvis ut och dansa med en vän vilket inte kommer bli så lyckat om jag har träningsverk. Tengo una problema!

Har också haft en pratstund med min bästa vän, när man inte träffas eller pratar vid så ofta är det helt galet hur mycket man har att berätta. Mina planer för kvällen är att bädda ner mig i soffan och bara njuta av att inte göra någonting förutom att kolla på bra teveserier. Jag gillar`t.

Gammalt ut, nytt in


Jag skrotade den vanliga ostmackan och hittade på en ny variant istället. Lingongrova med smör, ost, keso, tomat och avokado. Med fil och Kellogs Regular resulterade det i att bli det perfekta mellanmålet innan träning. Ska strax sätta mig på cykeln och strosa iväg till gymmet för ett spinning och s-core pass. Kommer vara så skönt att slippa tänka på busstider och istället få frisk luft och gratis vardagsmotion. Later!

5e maj 2011

Godmorgon på er! Stor succè det blev med min utmaning, haha. 0 deltagare!! Wiie. Jag tror jag skrotar min idè, försökte iallafall med något annorlunda haha. Min morgon har iallafall börjat med en stor frukost och min favvos musik i högtalarna, mina morgontraditioner är guldvärda. Speciellt när man ska ha nationella i spanska HÖR på morgonen, jag skakar typ sönder av nervositet. Nej men nu ska jag inte vara så negativ, det kommer gå svinbra detta!!


Fil med jordgubbar, kiwi, blåbär och valnötter. Två ägg med keso plus ett stort glas vatten till = perfekt frukost

Utmaning; Frukostvecka

Efter att under en lång tid ha börjat göra färgglada frukostar fullproppade med protein, grönsaker och frukt så mår jag mycket bättre. Jag håller mig mätt länge och jag har en massa energi. Nu är det ERAN tur att testa på detta!



Jag tänker ge dig en UTMANING som jag hoppas att du antar. Du ska, under en vecka, testa på mina frukostar med start på fredag! Den frukosten jag gör imorgon, torsdag, ska du göra på fredag osv. Din utmaning varar alltså den 6-13 maj. Såklart får du anpassa storleken på frukostarna med grunden hur mycket du äter och tränar. Du som inte tränar någonting eller tränar mindre ofta ska äta mindre portioner och du som tränar ofta ska äta mer, osv.

Jag kommer även skriva i varje inlägg där jag skriver av vad min frukost består av och hur man tillagar den, hur lång tid det tar att fixa frukosten. Samt vad man kan förbereda dagen innan, så ni vet hur mycket tidigare ni ska gå upp på morgonen och kan fixa kvällen innan.

Antar du UTMANINGEN? Om, skriv i kommentatorsfältet att du antar utmaningen så kommer jag följa upp utmaningen varje dag i bloggen. Ready, set, go!

Gudomlig tacopaj

Först gör du en pajdej på grahamsmjöl, lite vetemjöl, margarin och lite vatten. Tyyck ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda den i ugnen på 225 grader i ungefär 10-15 minuter.


Sedan börjar du steka köttfärsen tills den är genomstekt.


Häll i 2 dl lätt creme freiche, en burk krossade tomater, lite tacosås hot, tacokrydda (1,5 påsar tog jag ungefär) och häll i peppar och salt. Låt det stekas lite tillsammans.


Efter att ha förgräddat pajdegen tar du nu ut den ur ugnen och häller i köttfärsen med annat i pajformen. Sätt in den i ugnen och grädda den i 20-25 minuter!


Öppna ugnen lite då och då och känn den gudomliga lukten, hehe.. :D


Efter 20 minuter i ugnen, klar att äta! Servera med sallad, t.e.x med isbergsallad, tomater, gurka, paprika och lite fetaost.

Marinblått-t-t



Marinblå linne med knappar, 69:50 ifrån H&M.

Klev in på H&M och blev plötsligt på ett fruktansvärt (för bra) shoppinghumör. Köpte detta marinblå linne, SOM jag har letat efter ett marinblå linne så redan vid detta ögonblick ville jag ungefär köpa mig hela butiken. För att gå emot strömmen helt vad jag brukar göra så fick jag med mig en marinblå långklänning hem, ja ni hörde rätt, en långklänning!

4e maj 2011


Godmorgon amigos! Trots att det är min lediga dag så ska jag strax in till stan för att möta upp Milen och äta frukost på Espresso House, första gången jag någonsin äter frukost på ett cafè tror jag. Kommer kännas lite konstigt att få frukosten serverad då jag alltid ställer mig själv i köket och gör den.

Förresten, vad tycker ni om Shakiras låt Loca? Gillar den starkt! :D

Korvstroganoff med grönsaker och sting

I min korvstroganoff (för 3 personer) hade jag i:
Falukorv, 3 msk tomatpurè, 1,5 dl matlagningsgrädde, 0,5 dl mjölk, en vitlöksklyfta, squash, paprika, en burk krossade tomater och två matskedar tacosås hot. Detta gjorde korvstroganoffen nyttigare samt med lite sting i.


Först skär du korven i små bitar, börjar steka den i margarin. Sedan hackar du allt som du ska ha i din korvstroganoff. Låt korven steka lite innan du häller i tomatpurèn.


Nu häller du i allting. I mitt fall blev det matlagningsgrädde, mjölk, krossade tomater, squash, paprika, vitlök och tacosås. Låt det koka i några minuter så att det blir en sås.


Klar att servera! Till hade jag grov bulgur, tomater och gurka. Hur gott och enkelt som helst :D

En fråga till er; Vill ni se mer av mina recept i bloggen?

Belöning efter träning


Jag har intagit soffplatsen framför Two and a half men efter ett stenhårt Bodypump-pass. Mina muskler skakade och jag fick till och med tårar i ögonen för det var så fruktansvärt jobbigt. På bussen hem såg jag till att få i mig ett äpple för att ge mina muskler energi efter den hårda styrketräningen, glöm inte det!

NU; Fortsätta äta min korvstroganoff med brodern min framför teven innan jag sätter igång med mitt psykologi skrivande. Receptet kommer upp inom kort, testade på en ny variant idag och det var riktigt gott!

Gorgeaus

img_5914 (MMS)

Detta leende borde fånga allas uppmärksamhet, bländande vacker. Beyonce, en av de vackraste kvinnorna på jorden.


Mobilblogg - i skolan

img_4363 (MMS)

Det är maj och det snöar ute, det borde vara omöjligt men inte här inte Göteborg inte. Jag behöver antagligen inte säga hur mycket jag längtar tillbaka till solsken, turkost hav, vita stränder och över 30 grader.


Adrenalinkick

Har föreberett och planerat frukosten imorgon samt kollat upp ett smarrigt korvstroganoff recept, imorgon är det jag som lagar middagen efter jag har kommit hem från gymmet. Om jag ska vara ärlig längtar jag redan tills jag står i köket imorgon, älskar att det är jag som bestämmer vad som ska vara i och vad som tillagas. Nästan så att jag får en adrenalinkick! Bara jag som har en så stor passion för mat eller är det någon annan av mina läsare också?

Ska nu bege mig mot sängen och läsa i min svenskabok samt läsa engelska. Vi hörs imorgon, natti natti!


Bussy girl

Efter att ha tränat spinning och s-core efter skolan, tryckt in naturkunskap i min hjärna och ätit mammas svårslagna kyckling med curry ska jag nu fortsätta med mitt pluggande framför Malmö - IFK. Det har varit en fullspäckad måndag och dagen imorgon kommer vara minst lika fullspäckad, men jag klagar inte. Bättre än att bara sitta hemma och inte röra på sig överhuvudtaget.


Bjuder på min favoritbild på mig själv. Kommer ihåg denhär första plåtningen, hur mycket magen pirra av förväntan och nervositet.

Cry out of joy


Jag tackar Akon för denna underbara hyllning till Michael, jag kan inte rå för att tårarna bara rinner när jag lyssnar på denna låten. Med handen på hjärtat kan jag fortfarande känna smärtan och tomheten efter den 25 juni 2009, snart två år sedan. Två år, ibland går tiden så fort att man inte hänger med.

2a maj 2011

Godmorgon solstrålar! En ny vecka är kommen och jag går med en klump i magen fram tills tisdag då mitt prov är gjort, satt hela kvällen igår fram tills jag gick och la mig. Var illa tvungen eftersom jag ska träna efter skolan, egentligen hinner jag inte men jag får skapa tid sedan när jag kommit hem och förmodligen sitta uppe länge på kvällen. Jag gör det för att jag mår bra av det helt enkelt, inte någon annan anledning.


T-shirt - Gina Tricot // Cardigan - H&M

Lockade mer


Istället för att äta tårtan som mamma bakade så lockade det mer att göra två mackor med smör, ost, leverpastej och gurka samt lite jordgubbar. Nu när magen är mätt och belåten så kan jag fortsätta med mitt pluggande resten av kvällen med världens bästa i högtalarna innan det blir dags för sängen. Har hunnit med förvånansvärt mycket idag. Övningskört, pluggat, firat min bror, umgåtts med farmor, slagit en pling till min bästa vän samt tagit en powerwalk på 50 minuter. Dunderbra söndag.

Två flugor i en smäll

Efter att ha suttit i några timmar med plugg och favoriten i högtalarna ska jag nu bege mig ut på en powerwalk pratandes med min bästa vän. Två flugur i en smäll då jag både får träning samt tar igen förlorad tid.


Det är lite jobbigt att plugga då jag lyssnar på youtube eftersom Spotify har skapat nya regler sen idag, då jag hela tiden sitter och sjunger med samt kollar på musikvideorna. Anledningen måste vara att musiken, dansen och musikvideorna är galet bra.

En läsares vilja

Jag fick en kommentar av en tjej som ville att jag skulle ge tips i matväg, fick en adrenalin kick och insåg att dethär är precis det jag vill jobba med i framtiden. Tänkte börja med att lägga ut ett tips på en god och nyttig frukost, enligt mig så får jag den bästa starten på dagen om jag får i mig en nyttig frukost som håller mig mätt länge.

Eftersom jag tränar mycket så behöver jag äta mer än vad de som inte tränar så jag utgår ifrån mitt perspektiv och ni får sedan göra måltiderna mindre om det så behövs.

En smoothie gjord på naturell yougurt (ta inte vaniljyougurt för all smaksatt yougurt innehåller massvis med socker) en banan och hallon är supergott. Samt två knäckebröd (jag äter Wasa Sport) med varsitt ägg på samt kaviar är en frukost som jag gillar oerhört mycket. För att få lite variation lägger jag ibland ett salladsblad, gurka och tomat på ena knäckebrödet. Smör använder jag alltid på mina mackor.


GRÖNSAKER OCH FRUKT


Börja alltid dagen med grönsaker, frukt eller både och. I mina frukostar försöker jag alltid få med både och, det kan vara en omelett med grönsaker och en smoothie till det. På detta sätt får jag den bästa starten på dagen och jag håller mig mätt i ungefär tre timmar.

Säg till om ni vill ha tips på frukostar som innehåller frukt eller grönsaker så kan jag göra ett inlägg om det.

1a maj 2011

Godmorgon amigos! Har massvis att göra denna söndagen, plugg och ska leta sommarjobb som en galning på Arbetsförmedlingen och fira min bror som fyller år. Om jag hinner, vilket jag förmodligen inte gör, ska jag bege mig ut på en joggingrunda.

Men det första jag ska göra nu är att kila upp till köket och göra mig en god och nyttig frukost. Kommer ni ihåg omeletten jag skrev att ni inte fick missa att smaka på, det är precis den jag ska göra nu. Bladningen mellan advokado och tomat är svår att slå!


RSS 2.0