Tränings-app!



Om ni som jag är ute efter träningsappar så ska ni testa denna appen. Min vän tipsade mig om denna igår och jag ska nu ladda ner den. Tyvärr så kan man inte ladda ner den ifrån app-store utan man får göra det på internet. Nike training heter den, ett hett tips!

30e april 2011

Godmorgon solstrålar! Jag ska strax åka in till stan för att möta upp Milen, vi ska käka sushi (igen) vid hamnen eller kanalen i detta underbara väder. Förhoppningsvis kan jag jobba lite mer på min bränna så den sitter i sig och inte försvinner. Nu måste jag kila, vi hörs!



Jag idag. Med solglasögonen och favorit-tröjan på, you gotta love it.

In till stan

img_3320 (MMS)

Det blev ingen lång varsel hemma, 20 minuter ungefär. Ät nu påväg in till stan för att möta upp Malin. Vi ska sätta oss på en uteservering och ta igen förlorad tid, mysmys. En sak är säker iallafall, jag tänker inte gå ut denna helgen när det är valborg!


29e april 2011

Hej och hå! Satte klockan på tio över sex och gick ut och sprang imorse, galet skönt. Klarblå himmel och lagom varmt, perfekt för träning ute. Det blev en blandning mellan jogging, intervaller och styrka på slutet. Ska sätta på min favvo innan jag sticker iväg till skolan och göra mig iordning, just nu mår jag galet bra! :D

Tänkte också säga lite snabbt vad jag har ätit till frukost. Omelett med champinjoner, tomater och keso samt en smoothie gjord på mango, naturell yougurt och frysta hallon.


Inspiration

Hej! Jag tänkte bara tipsa er om en blogg där jag får en massa information om nyttig mat. Till exempel hur man får den bästa starten på dagen genom en god och nyttig frukost, bra mellanmål innan träning, recept för nyttiga luncher och middagar. Hon ger mig också stor inspiration när det kommer till träning, PT-Fia heter bloggen och ni har säkert hört talas om den innan men om ni inte vet, now you know!


Bättre sent än aldrig


Ät var tredje timma, även om du inte är hungrig. Men tänk på att inte äta stora mängder varje gång du äter. Tre stora och två, ibland tre, små mål äter jag på en dag med tre timmars mellanrum. På detta sätt håller du igång ämnesomsättningen och fettförbränningen samt håller suget efter sötsaker borta.

Jag vet själv vilket sötsug man kan få om man är vrålhungrig och inte har ätit på flera timmar att ta det godiset som finns i skåpet eller chokladen som ligger och bara väntar på att bli äten i kylen. Men nu, när jag äter var tredje timma, är jag aldrig hungrig och kan lätt hålla mig borta ifrån sötsakerna.

Kickat igång träningen!

Så fort jag kom hem från stan så begav jag mig ut på en joggingtur i ungefär 40 minuter, helskotta vad jobbigt det var efter att inte ha gjort det på länge. Nu är jag igång igen med träningen, äntligen, äntligen, äntligen! Har känt mig så fruktansvärt ofräsch och lat när jag inte har hållt igång ordentligt. Träningsabstinensen har varit på högsta nivå den senaste tiden, tack gode gud för att den har försvunnit nu.

NU; Ska fortsätta plugga, har två prov imorgon och känner mig ännu inte förberedd. Dags att ta tag i det och njuta av min favvos musik som strömmar ut ur högtalarna, hasta la vista!


Pang! frukost


Startade denna dagen med en frukost som bestod av omelett toppad med keso, advokado, tomat och champinjoner.

27e april 2011


Godmorgon! Attans vad skönt det var att sova i sin egna säng inatt, sov som en stock. Morgonen har spenderats med skolböcker samt träning, har tränat igenom hela kroppen med styrketräning. Måste komma igång ordentligt med träningen igen! Som tur vad satt jag inte still hela semestern utan spelade tennis tre gånger samt var aktiv på stranden, tennis är ju fan askul!

Nu måste jag göra mig iordning, ska luncha och plugga med Milen. See yaa!

Back to reality

Jag har haft ett helt underbart påsklov som har spenderats i Aruba. Dethär var nog den bästa resan i hela mitt liv fylld av god mat, turkost hav, sol och bad och en massa gott. Är helt slut just nu så ska ta en snabbdusch och sedan gå och lägga mig i min sköna säng, bilder kommer inom kort ifrån resan!


Ha ett underbart lov!

Tänkte bara önska er en Glad Påsk! Hoppas ni får en massa påskägg och god mat, kommer tyvärr inte ha tillgång till dator nu under lovet men jag bloggar så fort jag har tillgång till dator. Ha ett underbart påsklov och njut nu riktigt ordentligt!



Brittan


Damn! Hur snygg är inte Britney Spears i denna videon? Vet inte riktigt vad jag tycker om låten men helt okej är den faktiskt. Men är väldigt glad över att Britney har kommit på fötter igen och förhoppningsvis kommer hon snart ute med en brakande hit som förr i tiden :D

13e april 2011


Godmorgon! Jag sitter med min favoritkopp i vardagsrummet och dricker tè framför Models of the Runway. Hitills har denna onsdagsmorgon varit perfekt och jag hoppas den fortsätter åt samma håll. Hur har ni börjat eran onsdagsmorgon?

Tuesdag evening


Kvällsmaten står placerad framför mig, min mage kurrar som bara den och jag är redo att hugga in. Champions Leugue visas just nu på teven och jag håller tummarna att min ögonsten Drogba kommer in och brillierar från topp till tå.

Vi hörs imorgon bitti då jag är ledig från skolan, ska ändå upp tidigt och göra mig en god frukost. Är ganska säker på att det blir havregrynsgröt med lingonsylt. Vilket är ett bättre alternativ än hallon- och jordgubssylt då lingonsylt inte innehåller några konserveringsmedel, samt att lingon innehåller nyttiga vitaminer och mineraler.

Today`s dinner

Det blev lax med quinoa-röra som bestod av: Creme freiche, vitlöksdressing, oliver, tomater, advokado samt paprika. Riktigt smaskigt och nyttigt!

Egentligen skulle jag vilja gå ut på en långpromenad men vädret lockar inte speciellt mycket. Jag vill inte ens tänka på hur jobbigt det kommer vara (men svinkul!!) att börja träna på riktigt igen efter påsklovet då jag nästan bara gått promenader, förutom några besök på gymmet, på grund av förkylning. Är nästan frisk nu, bara pyttelite kvar, vilket gör att jag antagligen kommer börja träna smått nu under påsklovet. Taggad tjej!


Blev ingen bild på min mat så det får bli en bild ifrån min senaste plåtning istället!

Lättnad och glädje


Jag åt sushi till lunch idag och är inte förvånad om det blir sushi imorgon heller. Galet gott.

För en stund sedan försvann en stor sten ifrån mina axlar, jag känner en sån lättnad just nu, glädje. Nu kan jag bara se fram emot en sak som ska bli så skönt och avslappnande att jag nästan inte vet vad jag ska ta mig till. Det känns riktigt bra just nu, ska fördubbla den känslan genom att sätta i favoriten i hörlurarna och bege mig mot affären. Ikväll är det moi som lagar maten! Ni kanske är sugna på att veta vad jag ska göra?

SCHOOL

Det är med ett leende på läpparna som jag inväntar min lektion sittandes i klassrummet;


Matdagbok måndag

Frukost: Omelett med tomat, advokado och fetaost, vatten.
Lunch: Sallad med lax, vatten.
Mellanmål: Banan.
Middag: Kyckling med potatis och rotfrukter i ugn, vatten.
Kvällsmål: Smoothie med naturell yougurt, hallon och banan, vatten.

Dagens träning: Powerwalk i 45 minuter.


Slänger upp en bild på min ubergoda lunch idag.

SVINBRA

Jag har äntligen kommit på vad jag vill jobba med i framtiden, jag har äntligen en litet hmm om vilket program på högskolan jag ska läsa efter gymnasiet. Jag vill jobba med någonting som har med kost att göra. Dietist eller kostrådgivare är något som jag tycker låter väldigt intressant. Jag vill hjälpa människor att äta nyttigt, samt veta hur jag själv kan äta så nyttigt som jag kan. Det är något jag brinner för. Om jag känner mig själv kommer jag utbilda mig till Personlig Tränare senare i livet vid sidan om och jobba både med träning och hälsa.

Det känns skitbra just nu, det känns SVINBRA. Jag vet äntligen vad jag vill göra i framtiden, något som jag har haft panik över länge. Jag kan äntligen bocka av det ifrån min lista.


Mmmm.. Omelett!

Ville bara skriva om vad jag åt till frukost imorse, det måste varit den godaste frukosten jag någonsin har gjort. Ni kommer att missa smaken av vrålgott om ni inte testar detta.



Omellett gjord på två ägg, lite mjölk och vatten. En tomat skivad i skivor, en advokado samt lite fetaost.

11e april 2011


Freedom!!! Engelska provet är över och jag kan nu pusta ut, nu kan jag njuta av göteborgs underbara väder. Var ute nyss på en powerwalk i 45 minuter i mina Reebooks Easytones, hur mycket jag än vill sätta på mig joggingskorna så måste jag stå emot. Min förkyldning sitter fortfarande i, tips på hur man kan bota en förbaskat  jobbig förkylning?

Förresten, kommer antagligen börja pyssla med en ny design till bloggen idag. Känner att det är i stort behov just nu! Glömde nästan fråga, hur har eran dag varit?

Bloody sunday

Cykeltur, CHECK!
Övningskört, CHECK!
Lugn Powerwalk i 30 min, CHECK!
Pluggat engelska, CHECK!



Tog på mig mina Reebooks och var ute på en lugn powerwalk i en halvtimma, kunde inte motstå frestelsen att ta vägarna med mest backar och sedan göra utfall i den sista påväg ner. Vad sjutton skulle jag göra utan träning?

Fotboll visas just nu på teven och jag ska sätta igång med pluggandet återigen, har tänkt att glida igenom provet imorgon och kamma hem minst ett VG. Cross your fingers!

Starting today


Jag kickar igång denna kategorin med tipset: Ät minst 5 gånger per dag. Frukost, (mellanmål), lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. Jag slarvar med mellanmålet innan lunch men det är för att jag äter lunch tidigt en skoldag, hemma blir det alltid mellanmål innan lunch. Nu ska inte dehär måltiderna vara hur stora som helst, beror helt enkelt på hur mycket eller om ni tränar, men frukosten, lunchen och middagen ska såklart vara de större måltiderna.

10e april 2011

Buenos dìas! Efter en mycket lyckad middag med fina vänner så har jag en fullspäckad söndag framför mig. Eftersom min förkylning aldrig går över så ska jag också hinna med en rask promenad idag, min träningsabstinens har återigen väckts till liv.

Tänkte visa lite bilder från igår, måste också säga att jag är galet glad över presenterna jag fick!




Med start imorgon;


Håller på för fullt här hemma med en massa saker, borde egentligen plugga engelska men jag får sitta hela dagen imorgon istället. Om ett tag får jag besök av fina vänner för mysig middag, maten är det jag har haft fullt upp med och jag är äntligen klar! Ska nu börja göra mig iordning, är alltid en tidsoptimist och det slutar alltid med att jag har 2 minuter till hår, 1 minut till kläder och 1 minut till smink, haha.

Ville också meddela att imorgon kommer jag starta upp en ny kategori här i bloggen, Veckans hälsotips, som kommer komma upp varje söndag. Nu måste jag börja göra mig iordning, frågan är bara vad jag ska börja med? Smink, hår eller kläder?!

Oxfilè a la Caroline


Quionasallad med en liten tomat, en advokado och en klick av lätt creme freiche. Oxfilè kvar sen igår och en klick av vitlöksdressing, jag ger denna lunch en stark tia.

Läsarfråga

Jag har en fråga till dig som äter så nyttigt (go you! försöker stenhårt...).. Hur håller du sockersuget borta? Liksom godis någon gång ibland är väl ok för tänderna och magen, men hur gör du om du får världens godissug och godiset inte finns?

Svar:
Bra att du försöker! Som sagt så unnar jag mig på fredag och lördagar när jag är sugen men om jag får sockersug och vi inte har något hemma så stoppar jag antingen in ett tuggummi i munnen eller fixar ihop något annat gott och nyttigt. Provade naturell yougurt med smälta hallon samt lite kakao över en gång och det var hur gott som helst! Rekommenderar det starkt!

Men om jag ska vara ärlig så letar jag först igenom alla skåp och kylskåpet för att se om vi har något, haha. Men även om vi har så är jag stark nog att stå emot, något som jag har jobbat med länge :)

Sushi och godis


Jag har precis ätit sushi till middag och sitter nu med en godispåse bredvid mig fyllt med goda onyttigheter, haha. Hoppas att denna kväll kan göra mig frisk då jag hoppas kunna bege mig ut i joggingspåren nästa vecka frisk som en ärta.

Tyvärr måste jag plugga engelska denna fredagskväll så ska ta och göra det nu innan klockan nio så jag hinner kolla på Criminal Minds och min ögonsten Shemar Moore. Hur spenderar ni denna fredagskväll?

Breakfast of the day


Imorse när jag vaknade imorse tog jag tillfället i akt och gjorde en frukost med två smällar i en smäll, bestående av både frukt och grönsaker. En smoothie gjord på naturell yougurt, banan, hallon och lite blåbär. En omellett gjord av två ägg, lite mjölk och vatten, samt champinjoner och squash.

Jag har bara ett ord för denna frukosten, MUMS!

Du är vad du äter

Åt precis en supergod middag bestående av lax med pesto, champinjoner, squash och paprika i ugn. Samt lite krossad potatis och lite romsås bredvid. Supernyttig och enkel middag!

Klockan åtta sätter äntligen Du är vad du äter igång då jag hoppas kunna få lite tips om nyttig mat såsom frukost och mellanmål. Gör ni mig sällskap?


7e april 2011

Jag vaknade imorse och förkylningen var värre, mitt huvud dunkade och jag hade feber. Gjorde ett smart drag och bad mamma att sjukanmäla mig och jag slöt mina ögon och somnade om och vaknade för en stund sedan. Tyvärr måste jag plugga idag, vet inte om jag har orken men jag måste verkligen försöka iallafall. Matlusten är också borta, känns oerhört konstigt..


Jag just nu med ton av papper i handen. Lär ligga över hela vardagsrummet i slutet av denna dagen, haha.

Sick

Jag är helt död. Har ont i huvudet, ont i bihålorna, det känns som om jag har feber, det gör ont i ögonen när jag kollar och så är jag galet förkyld. Jag ville bli lite småsjuk så jag kunde stanna hemma ifrån skolan men inte såhär sjuk, haha.

Iallafall, jag är på ätarhumör!! Idag har jag ätit frukost, banan, lunch, cashewnötter, lösgodis, dubbelmacka, lite chips och tvä knäckemackor. Hehe, trodde jag skulle vara tvärtom eftersom jag är sjuk men icke. Imorgon är det nog tvärtom, förmodligen stannar jag hemma ifrån skolan imorgon för jag är så JÄVLA trött just nu. Har samtidigt lite ångest för jag vill träna och vara i bra fysisk form till Karibien.. Fml.

Bad update

Jag tänkte inleda med att säga förlåt. Har haft noll tid till bloggen nu under senaste men jag tror att jag är tillbaka nu till helgen. Just nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk, är förkyld, har lite ont i huvudet och ont i halsen som kommer och går. Skulle inte tränat i måndags!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och fokusera på att bli frisk, vi hörs imorgon hoppas jag finisar



Sleepover

Jag sitter här och inväntar ett par underbara tjejer för middag och filmmys här hemma hos mig. Innan dess måste jag fixa och dona ett par saker här hemma, såklart måste OC bockas av på listan också. Love it!

Angående filmmyset, filmtips?


Såhär ser jag ut idag!

Matdagbok torsdag

Frukost: Omelett, makrill i tomatsås och grönsaker. Vatten.

Lunch:
Panerad fiskfilè, grillad kyckling, ris, grönsaker och sås. Vatten.

Mellanmål:
Naturell yougurt med nötter. Vatten.

Middag:
Kycklingsallad med bulgur och pesto. (receptet kommer upp!)

Kvällsmål:
Två knäckemackor, wasa sport, med smör, leverpastej och gurka på ena samt mesost (våga inte säga att det är äckligt) och gurka på ena.

Som en ny människa

Jag känner mig som en ny människa efter att ha tränat, men helskotta vad jobbigt det var efter att ha vilat i en vecka. Efter en halvtimma på crosstrainern var min puls hög som ett berg och hela jag var genomvåt, nu väntas det många och hårda träningar innan jag är i samma form som för en vecka sedan. Det är helt galet hur mycket man tappar om man vilar för att bli frisk.

Jag ska nu bädda ner mig i soffan och sätta på OC, eller det är redan på, hehe.. Hejhej beroende!


RSS 2.0